Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. března 2017 23:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Po alkoholu a marihuaně sáhnou spíše moudřejší lidé, tvrdí vědci. Co se ale týče cigaret, ty je už nelákají

ZAJÍMAVOSTI ALKOHOL MARIHUANA
Uložit Uložené

Patříš mezi ně?

Možná to někteří z vás tušili, ale je to tak. 7 let trvající vědecký výzkum, kterého se zúčastnilo více než 6 tisíc mladých lidí, přinesl jasný důkaz, že k užívání alkoholických nápojů a marihuany inklinují spíše inteligentnější jedinci. Angličtí vědci totiž tvrdí, že pokud se dítěti ve škole daří, existuje větší pravděpodobnost, že jako dorostenec sáhne po pivu, lahvi vodky nebo takovém jointu. Výsledky práce odborníků byly publikovány na renomovaném vědeckém webu British Medical Journal.

„Zjistili jsme, že adolescenti s vyššími akademickými schopnostmi mají nižší pravděpodobnost, že začnou kouřit, ale vyšší, že začnou na regulérní bázi pít alkohol nebo užívat marihuanu.“

Jak píše web RT, několik let trvající výzkum měl za úkol zjistit vztah mezi studijními výsledky mladých lidí a užíváním alkoholu, trávy i tabákových cigaret. Jejich vědomosti byly prověřovány komplexním testem z matematiky, vědy a angličtiny, přičemž každý, kdo se ho zúčastnil, měl 11 let. A nejzajímavější na tom vše je, že se podle ostřílených vědců jejich preference nezmění ani rostoucím věkem, čili si své vybudované návyky vezmou až do dospělosti.

Zpět
Sdílet
Diskuse