Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 10:19
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Průměrná žena není zcela heterosexuální. Studie zjistila, že ženy vzrušuje stejné pohlaví minimálně tak jako muži

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zajímavý pohled na ženskou sexualitu.

Psychologické výzkumy v minulosti přišly na to, že u většiny heterosexuálních mužů je samozřejmá a přirozená větší atraktivita ke ženám. Projevuje se to různými způsoby, ale pokud bys muže identifikujícího se jako heterosexuál posadil před obrázky a videa s atraktivními ženami a atraktivními muži, získal bys od něj větší sexuální reakci při pohledu na ženy. Je to však stejné i u našich něžnějších poloviček? Ženská sexualita má stále množství zákoutí, která se ještě nikomu nepodařilo prozkoumat a předpokládáme, že se to nikomu ani jen tak brzy nepodaří, avšak několik výzkumů nám poskytlo detailnější pohled na to, jak se průměrná žena dívá na osoby, které ji přitahují nejvíce.

Průměrná žena není zcela heterosexuální. Studie zjistila, že ženy vzrušuje stejné pohlaví minimálně tak jako muži
Zdroj: tumblr

Zajímavá studie, kterou vedl učební asistent psychologie Gerulf Rieger z britské University of Essex se ještě před necelými dvěma lety blíže podívala na to, jak ženy reagují na stimulace ve formě atraktivních fotografií mužů a zároveň i žen. Výzkumníci svou studii postavili na tom, že chtěli zjistit a identifikovat propojení mezi sexuální orientací a chováním a vlastnostmi žen, což se jim až tak propojit nepodařilo, ale na druhé straně přišli s ještě zajímavějšími výsledky. Do studie se zapojilo 345 žen a výzkumníci si dali pozor na to, aby se většina z nich identifikovala heterosexuálně, ale vyskytly se tam i lesbičky, které svou orientaci otevřeně přiznávají. Výzkumníci pak přešli k samotnému testování toho, jak ženy různých orientací zareagují na nové a nové podněty, přičemž se dívali například na rozšiřování zorniček a další fyziologicky pozorovatelné znaky.

Hypotéza jasně počítala s tím, že lesbičky ve výzkumu budou prokazovat výrazně vyšší míru sexuálního vzrušení při pohledu na přitažlivé ženy a o něco menší míru při pohledu na muže, jenže ani ženy, které se před výzkumem identifikovaly heterosexuálně, na tom nebyly až tak rozdílné. Po důkladné analýze jednotlivých znaků přišli vědci na to, že až 82 procent všech testovaných žen zůstalo sexuálně vzrušených jak při pohledu na erotické stimuly mužů, tak i žen, a když pak přišly výsledky heterosexuálních žen, toto číslo kleslo jen o trošku. Podle výzkumu tedy 74 procent přítomných žen zůstalo vzrušených u obrázků a videí, ve kterých se objevovali jak muži, tak i ženy, což by v přeneseném slova smyslu znamenalo, že alespoň po fyziologické stránce pro průměrnou ženu neexistuje heterosexuální stav. Žena tedy může být buď homosexuální, nebo bisexuální, ale nikdy pro ni neexistuje stav, ve kterém by ji přitahovali výhradně muži a ke svůdným ženám by zůstala apatická. Může za to fakt, že zkoumané ženy oslovili muži i ženy přibližně stejně a projevilo se to nejen na jejich zorničkách, ale i na vzrušení v oblastí genitálií. I když by tyto závěry okamžitě zavrhly miliony žen po celém světě, ženské podvědomí je určitě mnohem komplikovanější, než bychom si byli ochotni přiznat. Samozřejmě, heterosexuální ženy z výzkumu nezareagovaly na vizuální materiály obsahující ženy v erotických situacích až tak silně a intenzivně jako ženy, které již měly jasno o své homosexuální identitě, ale v porovnání s průměrným mužem jde o velmi zajímavý rozdíl. Mnozí lidé proto tvrdí, že sexuální orientace není jen jednou zafixovanou a neměnnou identitou, ale v různých situacích a při různých stimulacích se může více či méně přeměňovat a být zcela fluidní.

Průměrná žena není zcela heterosexuální. Studie zjistila, že ženy vzrušuje stejné pohlaví minimálně tak jako muži
Zdroj: favim

Studie pak dokonce nabízí i jedno z možných vysvětlení, proč umí ženy vzrušit obě pohlaví přibližně nastejno a nedá se u nich pozorovat tak výrazný rozdíl jako u mužů. Mohl by za tím stát jakýsi instinkt, který ženy získávaly kvůli evoluci, kdy musely být prakticky kdykoli připraveny na to, že do nich někdo násilně vnikne a znásilní je. Smutné vysvětlení hovoří o tom, jak se ženy postupně fyziologicky přizpůsobily a namísto neustálého vzdorování a kruté bolesti z násilného pohlavního styku se naučily vzrušit díky velmi rozmanité škále sexuálních podnětů, což jim alespoň do malé míry usnadnilo přežít hrozivé zážitky, do kterých jejich muži v minulosti obecně nutili.
 
Na druhé straně se nám však naskýtá i další vysvětlení vyplývající z toho, jak již několik desetiletí vypadá naše společnost, která se soustředí na to, aby z žen udělala v první řadě sexuální objekty. Pokud je průměrná žena neustále vystavována reklamám, kde hrají hlavní roli polonahé ženy hrdě ukazující své dokonalé křivky, i v její psychice se možná začnou objevovat myšlenky na to, jak umí být ženy obecně přitažlivé. Samozřejmě nemůžeme jen tak bláznivě zevšeobecňovat výsledky tohoto výzkumu a tvrdit, že každičká žena na světě je ve své podstatě tak trochu homosexuální či bisexuální, ale pokud se nad tím naše něžnější polovičky zamyslí, možná velká část z nich přijde na to, že to tak alespoň do jisté míry skutečně je. A kdoví, možná je to tak i u mnoha mužů.

Domů
Sdílet
Diskuse