Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2017 21:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Skotsko si z našich končin může vzít příklad. Slavný americký deník chválí vzestup České republiky i Slovenska po rozdělení

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Podle Washington Post mohou Skotové jít například ve stopách Slovenska po jeho oddělení od Česka.

Česko a Slovenskou jsou v některých oblastech doslova příkladnými zeměmi, tvrdí významný a renomovaný americký deník The Washington Post. V článku o problematice odchodu Skotska z Velké Británie naráží novinář Ilya Sominy na problémy, se kterými se mohou obě země setkat. A jakkoli to je nečekané, Slovensko s Českem jsou podle deníku perfektním příkladem skvěle vydařeného rozdělení. Rozešli jsme se prý v míru, do mezinárodního trhu jsme se zapojili bez větších problémů a se svými slovenskými bratry vycházíme bezproblémově. Mezi Skoty a Brity to však na půdě obou zemí pořádně vře.

Skotsko si z našich končin může vzít příklad. Slavný americký deník chválí vzestup České republiky i Slovenska po rozdělení
Zdroj: pixabay.com

Kromě katastrofálních vztahů však novinář Ilya Sominy varuje i před menšími politickými konflikty v obou zemích. Jak i samotný Smoin zmiňuje, v Česku i na Slovensku je jich víc než dost, navzájem však naši politici vycházejí velmi dobře a přátelsky. The Washington post tvrdí, že Slovensko se oddělilo od České republiky kvůli velmi malému intervencionismu. Jednoduše se zemi nedostávalo tolik pozornosti, jak by si přáli. Chválí přijetí mezinárodního trhu a následný vzestup České republiky i Slovenska po rozdělení konstatoval spojením „vskutku působivý ekonomický růst“. Na závěr je dodáno, že rozdělení a následné pokračování po stopách našich končin je to nejlepší, co se může Skotsku stát.

Domů
Sdílet
Diskuse