Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2017 9:42
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Unikátní duální fotoaparát s certifikací Leica. 5 důvodů, proč je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartphonů

TECH
Uložit Uložené

Gigant opět posunul laťku trošku výše.

Během nedávné akce Mobile World Congress spatřilo světlo světa několik pokročilých smartphonů a jedním z nich byl i model P10 od Huawei, který vyniká oproti konkurenci hned ve více směrech. Tato nebezpečně vybavená vlajková loď kombinuje jak prémiové materiály, tak i hi-tech hardware včetně kvalitních fotoaparátů, na kterých spolupracovali inženýři z renomované německé společnosti Leica.
 
High-end smartphone Huawei P10 má svou větší verzi P10 Plus, kde přibylo jemnější rozlišení displeje (2K), rozměrnější úhlopříčka a také větší baterie či větší operační paměť. Na výběr je hned z několika barev a co se týče zmíněných oblastí, kde tyto dva opravdu povedené kousky vynikají, tak tady je pět těch nejpodstatnějších.

Precizní konstrukční provedení

Celokovové konstrukce z hliníku dnes mají smartphony z téměř každé jedné kategorie a vědí to i ve společnosti Huawei, proto dali modelu P10 něco navíc. Tím něčím je precizní povrchová (hyper diamond-cut) úprava, kterou realizují za použití průmyslových diamantů. A v čem spočívá její výhoda? Tento komplikovaný strojírenský proces přidá prémiovému tělu smartphonu nadstandardní pevnost a také barvu, která se po pár týdnech používání jen tak neporuší.
 
Výběr barev podléhal aktuálním a očekávaným trendům, z čehož nakonec vzešlo až šest různých barevných provedení, kde nechybí ani zelená či stále populárnější modrá. Některá provedení navíc nabízejí i rozdílný povrch, například matný nebo s vysokým leskem. Zákazník si zde tedy nevybírá pouze barvy jako u smartphonů od jiných značek, ale i konkrétní typ povrchové úpravy. Každému přece nesedí tentýž.

Unikátní duální fotoaparát s certifikací Leica. 5 důvodů, proč je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartphonů
Zdroj: Matus Moravcik
Unikátní duální fotoaparát s certifikací Leica. 5 důvodů, proč je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartphonů
Zdroj: Matus Moravcik
Unikátní duální fotoaparát s certifikací Leica. 5 důvodů, proč je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartphonů
Zdroj: Matus Moravcik

Duální fotoaparát s certifikací Leica

Důležitou součást hardwarové výbavy představuje hlavní a zároveň netrčící fotoaparát, který logicky najdeme na zadní straně zařízení. A není sám, protože sestává až ze dvou rozdílně fungujících foto senzorů s optikou nesoucí značku Leica. Jeden (RGB) má 12 a ten další (monochromatický) až 20 megapixelů, přičemž ten první zajišťuje zachycení informací o barvách a druhý zase zajímají informace související se světlem. Z jejich vzájemné spolupráce pak vznikne jeden společný, ale především na detaily bohatý a realitě se podobající foto záběr.

 

Duální fotoaparát Leica 2.0 disponuje fázovým a laserovým automatickým zaostřováním, takže nám neujde vzácný moment jak během dne, tak ani po západu slunce. Stejně nechybí ani optická stabilizace obrazu, která nám pomůže s eliminací třesení rukou, což oceníme při natáčení videí nebo fotografování ve špatných světelných podmínkách.
 
Huawei se ale mimo jiné pyšní také s propracovaným režimem Portrét, který využívá kombinaci precizní trojrozměrné detekce obličeje, dynamického osvětlení a přirozeného vylepšení obličeje v záběru. A jak můžeme vidět na autentické fotografii níže, není to jen o marketingových tazích, jak by si někteří možná mysleli.

Selfie fotoaparát také s certifikací Leica

Na rozdíl od předchozí generace, Leica se tentokrát podepsala i pod přední, čili selfie fotoaparát, jehož rozlišení dosahuje ideálních 8 megapixelů. S nízkým clonovým číslem se však nebojí ani tmavého prostředí a když náhodou zaznamená, že do záběru přišlo více osob, automaticky přepne do širokoúhlého režimu, aby tak zachytil všechny. Huawei zde vyzdvihuje až 200procentní nárůst množství světla, přítomnost propracovaného režimu Portrét či citelně pestřejší paletu barev tvořících záběr. Co víc si ještě přát?

Umělá inteligence a vlastní procesor

Když si někdo neumí představit, čeho všeho je schopen nejnovější Android 7 Nougat, vyladěná nástavba EMUI 5.1, 6 GB rámků se speciální Ultra Memory technologií, hi-tech čipset Kirin 960 a strojové učení pěkně pohromadě, mohu mu to přirovnat ke kombinaci motoru ze sportovního automobilu a tak lehké, tak aerodynamické konstrukce, že vozidlo nabere doslova dechberoucí rychlost, ať jsou okolnosti jakékoliv.

Unikátní duální fotoaparát s certifikací Leica. 5 důvodů, proč je Huawei P10 jeden z TOP high-end smartphonů
Zdroj: consumer.huawei.com

Huawei konečně přestal hrát hru s čísly a místo toho zaměřil pozornost na zlepšení současných technologických řešení, díky čemuž přináší záplaty na zdánlivě neřešitelné problémy. Se smartphonem můžeme dělat úplně cokoliv a přítomná hardwarová kombinace nás za žádných okolností nezklame. P10 nezaskočí jak graficky náročná hra, tak ani rychlý multitasking mezi více spuštěnými aplikacemi.

Špičkové technické specifikace

Ať už mluvíme o oboustranném portu USB typu C, bleskově rychlém biometrickým senzoru na otisky nebo až o 3 750 mAh baterii, kterou se může pyšnit 5,5palcový model P10 Plus, v každé jedné oblasti technických specifikací najdeme pouze to nejlepší, co trh s mobilními telefony v současnosti nabízí. A nezapomněli ani na maličkosti, jako je například slot pro microSD karty či rychlé nabíjení baterie. Huawei P10 má prostě vše, co náročný uživatel od high-end smartphonu z prémiové třídy i očekává.

Zpět
Sdílet
Diskuse