Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2017 11:40
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nemocnému otci prý nic nepomáhalo, tak začal pěstovat marihuanu. Slováka nyní čeká pobyt za mřížemi

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Trávu měl používat na výrobu mastiček.

Zatímco se v některých liberálnějšími zemích dá pořídit na lékařský předpis, na Slovensku umí způsobit nemalé problémy. Důkazem je i nedávný případ, kde chlapíkovi našli materiál v hodnotě až přes 700 tisíc korun, ale jak říkají důkazy, neexistuje nic, na základě čeho by ho mohli obvinit jako dealera marihuany. Tak proč měl u sebe doma takové množství? Jak tvrdí jeho přítelkyně, chtěl pouze pomoci otci, kterého trápí špatný zdravotní stav, protože mu farmaceutické výrobky údajně nepomáhaly.
 
O případu informoval web tvnoviny.sk, přičemž ten mimo jiné zmiňuje, že si obviněný za „7 tisíc obvyklých dávek drogy“ posedí 6 let. Z vypěstované marihuany prý vyráběl na její množství náročné léčivé mastičky, které pak nemocnému rodiči podával místo konvenčních léků z lékárny. Obchodování se zakázanou rostlinkou mu navíc podle dostupných informací nedokázal ani odvolací soud.

Domů
Sdílet
Diskuse