Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2017 18:04
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Jak to dopadne, když se Léna Brauner chopí kadeřnických barev a přenese své umění na zrcadla?

KULTURA
Uložit Uložené

Kontroverzní malířka Léna Brauner se jen tak něčeho nezalekne a nepřestává lovit nové výzvy. Tentokrát se nechala uvrtat do malování na zrcadla kadeřnickými barvami. Stalo se tak v rámci nového projektu MIRRORS.

Zrcadla v kadeřnictvích odráží první pohledy na nový sestřih. Díky nim zažíváme první konfrontaci se svým novým já: vnímáme změnu, možná se trochu divíme, odcházíme s radostí z nových vlasů a kvantem selfies. Právě každodenní realita tohoto fenoménu inspirovala kadeřníky z vinohradského salonu Joshua k vytvoření projektu MIRRORS.

Naše zrcadla jsou obrovská kreativní plocha! Proto nás napadlo je čas od času využít ještě nějak jinak, abychom si každodenní realitu v salonu trochu oživili. Salon Joshua obecně vnímáme jako místo, kde se kreativitě a lidem s nápady otevírají dveře dokořán. Zkusili jsme to a oslovili Lénu a vypadá to, že nezůstane u jednoho pokračování,“ vysvětluje Petr Zohan ze salonu Joshua.

Pravidla projektu MIRRORS jsou naprosto jednoduchá. Úkolem je malovat na zrcadla klasickými klasickými barvami, které kadeřníci používají ke své každodenní práci. Jako první si tuto výzvu vyzkoušela malířka Léna Brauner, která se nebojí experimentovat a svou tvorbou už déle boří umělecké hranice. Musím říct, že malba kadeřnickými barvami pro mě byla dost výzva. Barvy bylo potřeba míchat vyvíječem a během malování měnily skupenství i tón. Finální výsledek byl vidět až za tři dny. Bylo to úplně jiný, ale super. Bavilo mě používat i ty různý kadeřnický vychytávky, shrnuje své zážitky Léna Brauner.

Sledujte Instagram, kde se dozvíte, jak si s výzvou poradí další umělci.

Domů
Sdílet
Diskuse