Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 13:44
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Největší narcisy bys našel na Instagramu. Mladí lidé označili tuto sociální síť za nejvíce soustředěnou na osobní image a dokonalost

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Instagram prý nejvíce používají narcističtí lidé.

Sociální sítě zcela změnily to, jak se k sobě lidé chovají a nejnovější výsledky průzkumu mezi mladými lidmi ukázaly, že jedna ze sítí vyčnívá z řady. Více než 10 tisíc lidí z mladší generace dostalo otázku, kterou sociální síť považují za síť, kde vzkvétá narcismus v největší možné míře. Jen 15 procent z nich si myslí, že je jí Snapchat, 10 procent za ni považuje Facebook, 11 procent zase Twitter, avšak vítězem se s obrovským náskokem stal Instagram. 64 procent mladých lidí ji vnímá jako místo, kde si lidé na svém osobním image zakládají nejvíce a jsou schopni udělat téměř cokoliv, aby získali více sledovatelů a lajků.
 
Většina účastníků průzkumu přiznala, že ve svém okolí mají lidi, nebo jsou jimi oni sami, kteří raději vymažou své příspěvky, pokud nedostanou dostatečný počet lajků. Pokud se jim potom podaří získat velký počet lajků, lidé, kteří jim fotografii pochválili, pak mají velkou šanci, že jim konkrétní uživatel v budoucnu pochválí i jejich fotografie. Na Instagramu totiž po nedávné aktualizaci a změně nástěnky z chronologické na speciální algoritmickou začaly vznikat neformální skupiny, kde si uživatelé navzájem lajkují a komentují fotografie, aby se snímky u ostatních dostávaly co nejvýše a nezapadaly prachem. Pokud jsi tedy aktivním uživatelem Instagramu, pak je dost možné, že bys na sobě mohl zpozorovat několik příznaků narcismu, což není v konečném důsledku špatné, ale raději bychom se měli častěji zaměřit na jiné lidi a ne na sebe.

Příspěvek sdílený Emily Ratajkowski (@emrata),


Domů
Sdílet
Diskuse