Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 13:45
Čas čtení 0:00
Marek R.

Po útoku na homosexuální pár se nizozemští muži chytají na znak solidarity za ruce. Postupně se přidává i zbytek světa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Není se čemu divit, vždyť v Holandsku podporuje homosexuální sňatky více než 90 procent obyvatel.

Nizozemsko patří mezi nejvíce liberální země na světě, kde například více než 90 procent obyvatel nemá žádný problém s manželstvím stejných pohlaví. Nicméně v neděli se stal v zemi incident, kdy skupinka útočníků napadla Jaspera Sewratana a jeho partnera Ronnieho, a to jen z důvodu, že jsou jinak orientovaní.
 
Většinu času se tato zamilovaná dvojice nedrží na veřejnosti za ruce, aby zbytečně neprovokovali, ale tentokrát spolu prožili krásný večer a emoce dělaly své. V tom však se objevilo několik marockých mladíků, začali je bít a způsobili jim vážná zranění. Zatímco u nás by možná část národa takový útok oslavovala, v Holandsku opět ukázali svou toleranci a muži ze všech koutů země se na znak solidarity začali držet za ruce.


Nezapojili se však jen obyčejní lidé, ale i mnozí politici, kteří tvrdí, že homofobie nemá v Nizozemsku žádné místo a postupně se přidávají i lidé z jiných zemí Evropy, ale i světa a na sociální sítě přidávají fotografie s hashtagem #allemannenhandinhand.





Domů
Sdílet
Diskuse