Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. dubna 2017 15:09
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

4K obraz při 60 fps či bezkonkurenční výkon. Očekávaný nástupce konzole Xbox One odhaluje svůj hardware

TECH
Uložit Uložené

Microsoft prozradil další specifikace Xbox projektu Scorpio.

I když nám softwarový gigant svůj další velký počin odhalit až během loňské akce E3, značná část důležitých informací o ambiciózním Xbox projektu Scorpio zůstala i nadále zahalena pod rouškou tajemství. Tedy až do těchto dnů, protože díky webu Eurogamer už konečně známe další detaily o vylepšeném hardwaru z útrob netrpělivě očekávané herní konzole (název pro spotřebitelský trh ještě neznáme), jaká prý momentálně nemá rovnocenného soupeře.
 
Stalo se tak jen několik týdnů před otevřením brány E3 2017, které nastane v polovině nadcházejícího června. A co zajímavého jsme se tedy dozvěděli? Z dostupných informací víme, že cílem zmíněného projektu není přinést zcela novou generaci konzolí, ale pouze nezbytné technologické inovace, aby tak Microsoft dokázal držet krok a zároveň nabyl citelnou konkurenční výhodu.

Jak víme již od E3 2016, inovace souvisí se zvýšením rozlišení, přičemž mluvíme o jemném Ultra HD, čili 4K obraze, kterým chtějí nadobro nahradit zastaralé Full HD. Stejně tak víme, že budeme moci hrávat při 60 snímcích za sekundu, což oceníme zejména při akčních FPS titulech. Čipset zůstává oproti předchozí generaci tentýž, avšak s tím rozdílem, že nabídne podstatně větší výkon. A pokud někoho zajímá kompatibilita se současnými hrami pro Xbox One či One S, tak můžeme počítat i s tou.

Bude to prý bestie

Při 8jádrovém procesoru vylepšeného čipsetu AMD Jaguar mluvíme zhruba o 30procentním nárůstu, zatímco při grafickém procesoru až o téměř 5násobném. Web GSMarena navíc píše, že výkon nové konzole bez jakýchkoliv problémů předčí současnou pýchu japonské společnosti Sony, PlayStation 4 Pro.

Změny také nastaly i v operační paměti, protože ta novince naroste z 8 až na rovných 12 GB. Rovněž se zmiňuje změna technologického standardu DDR3 na pokročilejší alternativu DDR5, čímž v podstatě urychlí přenos stále rozměrnějšího množství dat.

Jaká vylepšení nová Xbox konzola skutečně přinese, se dozvíme až z prvních odborných recenzí této připravované „bestie“. Více detailů můžeme očekávat od letošní akce E3, kterou již tradičně pokryjeme do posledního detailu. Prodej by měl začít někdy koncem roku 2017.

Domů
Sdílet
Diskuse