Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2017 14:57
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Takto vypadá sériová podoba nového Modelu 3. Interiér ponechá Tesla až nečekaně futuristický

TECH
Uložit Uložené

V blízkosti budovy společnosti Tesla byla zachycena novinka bez jakéhokoliv maskování.

Model 3 je veřejnosti známý již přesně rok, no a i když se Tesla už dávno v minulosti velkodušně oháněla tím, kolik mnoho předobjednávek eviduje, do dnešního dne ani jeden exemplář nedoručila. Samotná produkce nového, v pořadí již čtvrtého elektromobilu totiž dosud nebyla zahájena a ještě několik měsíců potrvá, než se tak stane. To v zásadě není nic překvapivého, zejména ze strany této automobilky, protože s příchodem všech jejích předešlých modelů se vázalo menší či větší zdržení a posunutí výroby. Podle posledních zpráv by ke spuštění sériové produkce mělo dojít v červenci, přičemž ještě krátce předtím Elon Musk oficiální cestou odhalí cenové relace, které by se měly pohybovat na úrovni od 35 tisíc dolarů za základní verzi, jak se předpokládá již déle. Je zřejmé, že ještě předtím, než se spustí výroba a následné doručování, proběhne oficiální představení sériové verze a podrobné zveřejnění jejích parametrů. V nabídce nebude určitě chybět jak verze s jedním elektromotorem, tak i model s pohonem všech čtyř kol, čili provedení s dvojicí pohonných jednotek.

Popravdě řečeno, velké překvapení se už neodehraje, neboť Tesla postavila marketing už na představení konceptu, který do drtivé většiny reprezentoval produkční provedení, i když se k zákazníkům dodnes nedostalo. Důkazem toho jsou i nejnovější fotografie z okolí budovy Tesly, kde se novinka ukazuje ve finálním provedení bez špetky maskování. Estetické změny mezitím nenastaly, jedinou odlišností je jen decentně jinak tvarované víko zavazadlového prostoru. Grafika předních světel je trochu neobvyklá, s největší pravděpodobností ale za to může fakt, že je to jen testovací exemplář. Ve výsledku tak Tesla v podstatě nic nového nepřináší, dokonce při pohledu na Model 3 se místy nevyhnete dojmu, že po designové stránce je už jaksi zastaralý, a to i přesto, že se ještě ani nezačal prodávat. Může za to samozřejmě skutečnost, že hlavní optický návrh a tradiční rukopis značky Tesla se od Modelu S za ty roky nijak nezměnil a tedy všechny elektromobily s T v znaku vypadají téměř stejně už několik let. Interiér trojky ale mluví jinou řečí, protože špionážní záběry ukazují, že to, co Tesla loni představila jako koncept, se přeneslo do sériovky i po straně vnitřku, no a ten si zaslouží pozornost. Jeho mimořádně minimalistický návrh a žádná fyzická tlačítka v produkční podobě mnoho lidí opravdu nečekalo. Opak je ale očividně pravdou. Počkejme si ale na oficiální představení, které by se mělo odehrát už za pár měsíců.

Zpět
Sdílet
Diskuse