Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2017 15:22
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Hulk bojuje v gladiátorské aréně proti naivnímu Thorovi. Sledujte úžasný první trailer pro Thor: Ragnarok

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Konečně jsme se dočkali!

Z čista jasna se k nám dostal první trailer pro Thor: Ragnarok. A pokud se fanoušci komiksových filmů obávali, že půjde o čistokrevnou komedii, po debutových záběrech mohou být alespoň o trošku klidnější. Režisér Taika Waititi nepochybně přinese do MCU zcela nový druh humoru (alespoň doufáme, že mu to producenti dovolili), ale nezapomněl ani na to, o čem Ragnarok ve skutečnosti je. Kombinace dvou kvalitních komiksových příběhů vypadá nesmírně dobře. A to jsme zatím moc neviděli z Hopkinse, Lokiho ani Strange (asi bude mít jen malou roli).

Debutový trailer odhaluje ale Grandmaster, Valkyrie a hlavně Helu, která je více než při chuti. Dobrou zprávou je, že se dočkáme i jejího vzhledu z prvního concept artu, ale mně osobně se líbí i Winter Soldier make-up styl. Snad nám už někdo konečně představí skutečně kvalitního záporáka. Vidět můžeme i Asgard v plamenech, stovky vojáků, kteří neúspěšně brání jeho ulice, no a v druhé polovině traileru se dostáváme i na planetu Sakaar, kde už nějaký ten čas dominuje v gladiátorském ringu Hulk. Thor má zpočátku velkou radost, že ho vidí, ale Hulk na něj má buď špatné vzpomínky, nebo je prostě nucen bojovat, jak tomu bylo i v komiksové předloze či animáku. Zatím se neví, zda se dočkáme i postav z Planet Hulk, ale zčásti nám to může být i jedno. Thor: Ragnarok je totiž prošpikovaný charismatickými herci a postavami. A něco nám říká, že sliby o tom, jak se charaktery postav a postavy samotné tak trošku „zrebootují“ ve smyslu změny chování a celkového feelingu, se nakonec i splní.

Thor se vrací na Asgard poté, co se doslechne o zvláštním a problematickém vládnutí svého otce Odina, jen aby zjistil, že jde ve skutečnosti o Lokiho. Jeho nezodpovědnost a laxnost zapříčinila osvobození mocné Hely, jejíž střet s Thorem vyústí v odklizení Thora na Sakaar. Planeta je popisována jako barbarská a bez cti. Vládne jí Grandmaster (další z MCU Elders, prvním představeným byl například The Collector Benicia del Tora) hraný Jeffem Goldblumem. Thor zde potkává Valkyrie, přichází o vlasy a svůj Mjolnir, ale k jeho překvapení zjišťuje, že miláčkem gladiátorského publika není nikdo jiný než Hulk.

Hulk bojuje v gladiátorské aréně proti naivnímu Thorovi. Sledujte úžasný první trailer pro Thor: Ragnarok

Jednou z nových postav bude i Hela, hlavní záporačka. I ona možná bude mít podíl na tom, že Ragnarok má být jednak celistvý příběh a jednak má jistým způsobem nastartovat i události zobrazené v Infinity War. Po svém úniku (pravděpodobně z asgardského vězení) nadělá bordel. Nováčkem bude i Valkyrie hraná Tessou Thompson. Většina lidí už zapomněla na barvu pleti, a tak se můžeme soustředit na to, zda to nebude jen další pěkná tvářička se sekerou v ruce.

Režíruje Taika Waititi (Hunt for the Wilderpeople, What We Do in the Shadows) a můžeme se těšit na taková známá jména, jakými jsou například Chris Hemsworth (Thor), Cate Blanchett (Hella), Mark Ruffalo (Hulk/Bruce Banner), Tom Hiddleston (Loki), Idris Elba (Heimdall), Sir Anthony Hopkins (Odin), Tessa Thompson (Valkyrie), Karl Urban (Skurge), Sam Neill, Jeff Goldblum (The Gradmaster), Benedict Cumberbatch (Doctor Strange), Jamie Alexander (Sif) a další. Snímek Thor: Ragnarok vtrhne do našich kin 2. listopadu 2017, a pokud se o něm chcete dozvědět více, vstupte do tohoto vlákna

PS: Jane Foster ve filmu nečekejte. S Thorem se rozešla stejně jako Pepper s Iron Manem, a tedy offscreen.

Domů
Sdílet
Diskuse