Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2017 12:14
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple prý vyvíjí senzor pro měření cukru v krvi. Watch by tak lidem trpícím cukrovkou výrazně usnadnily léčbu

TECH
Uložit Uložené

Tim Cook chystá další zajímavou novinku.

Práce na novém iPhonu nejsou zřejmě jediné, čemu kalifornský gigant momentální věnuje pozornost. Z technologických kuloárů se totiž dostalo na svělo světa, že příští generace inteligentních hodinek Apple Watch nabídne opravdu unikátní funkcionalitu, která mnohým z nás výrazně zjednoduší život.
 
Jak informuje web AppleInsider, prostřednictvím nového senzoru, který je údajně stále ve vývoji, by mělo být možné kdekoliv a kdykoliv změřit si hladinu cukru v krvi, čímž v rámci léčby cukrovky eliminují potřebu používat dnes zažité bolestivé jehly. Půjde o neinvazivní způsob, dá se říci, že nepřetržitého sledování zdravotního stavu toho, kdo bude nové Watch nosit na zápěstí.

Senzor pro měření glukózy by, podobně jako senzor pro měření tepu srdce, prostřednictvím bezdrátové technologie Bluetooth v určitých časových intervalech odesílal nasbíraná data do propojeného iPhonu, kde je pak zpracuje a následně i zobrazí nainstalovaná aplikace. A pokud k tomu Apple přimíchá i svou propracovanou platformu Health, což je už nyní víceméně jisté, k datům o našem zdraví získá nepřetržitý přístup i náš lékař, přestože je od nás desítky kilometrů.
 
Na vývoji podle dostupných informací z více důvěryhodných webů pracuje  „tajný“ tým odborníků na medicínu včetně špičkových hardwarových inženýrů přes pět let, takže můžeme očekávat opravdu precizní kus technologie.

Domů
Sdílet
Diskuse