Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2017 18:09
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Začal podnikat jako 11letý a nyní se stal multimilionářem. Ben chtěl zpočátku jen vyšší kapesné, ale čekal na něj obrovský úspěch

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Věk je pro Bena jen číslo.

Mladí lidé mají někdy příliš jednoduché představy o tom, jak funguje dnešní svět a očekávají, že jim ostatní všechno naservírují přímo před nos, přičemž o nějaké větší námaze z jejich strany nemůže být ani řeč. Na druhé straně, stále existují tisíce příslušníků mladé generace, ze kterých se rok co rok stávají úspěšní podnikatelé či manažeři a jedním z nich je nepochybně i 18letý Ben Towers. Ben nedávno dovršil dospělosti, ale už v tomto věku má po nejnovějším vývoji v jeho vlastní společnosti na kontě hned několik milionů eur, protože svůj byznys proměnil z obyčejné firmičky ve vlastním dětském pokoji na solidního zaměstnavatele známého nejen ve Spojeném království, ale i ve Spojených státech amerických.


Ještě v době, kdy měl Ben pouze 11 let, jej napadlo, že v době počítačů by se mohl začít něco prospěšného učit i ve svém volném čase a pak díky vynaloženému úsilí získat nějaké peníze navíc ke svému kapesnému. Internet ho už tehdy dostatečně fascinoval, a tak se začal zaměřovat na webové stránky, design a potom i marketing, díky čemuž se postupně vypracoval na jednoho z předních poskytovatelů služeb v této oblasti v celém Spojeném království. Nebylo to jednoduché a netrvalo to pár týdnů, ale Ben přesto vydržel a později se mohl pyšnit klienty jako Twitter či firmou Pot Noodles vyrábějící instantní nudle, které patří mezi nejoblíbenější jídla v celé Anglii. Jeho firma Towers Design se každým rokem zvětšovala a i když měl Ben na začátku jen 11 let a všechny právní úkony za něj museli dělat jeho rodiče, zanedlouho už zaměstnal svého prvního pracovníka a protože kampaní postupem času přibývalo, jeho tým se nakonec rozrostl až na 22 zaměstnanců. Každý nový klient se těšil z toho, jak profesionálně a efektivně dokázala Benova firma jeho požadavky splnit, a tak se reference v branži posouvaly rychlostí blesku a často se stávalo, že velké společnosti se raději obrátily pro moderní Benovu firmu místo toho, aby své kampaně nechaly udělat tradičním marketingovým gigantem. Každý přece potřebuje přinést do své reklamní strategie nový vítr a spolupráce s mladičkým Benem sloužila i jako docela dobrý tahák na šéfy, konkurenty a v některých případech i zákazníky.

Teenager na vedoucí pozici úspěšné marketingové firmy vzbuzoval zájem nejen mezi novými zákazníky, ale zanedlouho si ho všimla i samotná média a poskytla mu šanci zviditelnit sebe a svou společnost na mnoha sledovaných událostech, díky čemuž se dokonce o několik let později stal součástí televizní show Pocket Money Pitch, kde působil jako poradce dětem, které nabraly dostatek odvahy a postavily se před pět multimilionářů, aby jim představily své nápady a získaly od nich dostatečné množství finančních prostředků jako investici. Benovi se práce v televizi celkem líbila a skvělá byla i blízkost k mimořádně bohatým lidem, avšak v té době Ben netušil, že už o několik let by se na jejich místa mohl klidně posadit i on, protože se díky fúzi se společností Zest stane multimilionářem.


Jeho firma začala s gigantem Zest spolupracovat ještě minulé léto a když nakonec Ben dostal nabídku, aby se jeho podnikatelské dítě sloučilo se Zestem a on by díky tomu nejenže slušně vydělal, ale ještě i získal lukrativní místo jednoho z ředitelů v Zestu, nebylo nad čím přemýšlet. Díky tomuto kroku by firma Towers Design již jako součást společnosti Zest měla až zdvojnásobit svůj roční obrat na téměř 4 miliony eur a Ben z toho bude profitovat nejvíce, protože až dosud vlastnil většinový podíl ve své firmě úplně sám. Koneckonců, při pohledu na jeho úspěch se není čemu divit, protože Ben v minulosti získal několik ocenění pro mladé podnikatele a jeho aktivity si dokonce všiml i excentrický boháč Richard Branson, který ho označil za jednoho z nejnapínavějších mladých podnikatelů v celém Spojeném království. Ben v současnosti překypuje štěstím, protože díky Zestu bude moci rozšířit marketingové aktivity i do ostatních částí světa. A kdyby ho to za pár měsíců přestalo bavit, již v této chvíli mě dostatek peněz na to, aby už nikdy v životě nemusel pracovat.



Domů
Sdílet
Diskuse