Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2017 20:32
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Ve věku 117 let zemřela nejstarší osoba na světě. Emma jako poslední zažila ještě rok 1899, ale tělo jí nakonec vypovědělo službu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Emma zažila hromadu historických událostí, o kterých dnes jen posloucháme.

Italská babička Emma Morano byla poslední žijící osobou, která zažila ještě rok 1899, ale dnes po dlouhém a spokojeném životě odešla na onen svět. Emma byla zároveň i oficiálně nejstarší žijící osobou na celé planetě s věkem 117 let, i když o tento titul se již pokusilo zabojovat množství lidí, a narodila se 29. listopadu 1899. Znamená to, že během svého života zažila tolik historických událostí, o jakých se nám dnes ani nesní. Ve svém domě v severní Itálii, konkrétně ve městě Verbania, žila celý život a dokonce se jí podařilo přežít i všech svých sedm sourozenců, přestože z nich byla nejstarší.
 
Emma Morano zažila první světovou válku, nástup fašismu v Itálii, druhou světovou válku i další rozvoj země, ze které se stala demokracie, a ještě v roce 1938 opustila svého tehdejšího manžela kvůli jeho agresivním sklonům poté, co jim zemřel maličký syn. Čiperná babička prý svůj vysoký věk připisovala pravidelné konzumaci vajíček a sušenek, avšak nikdy si údajně nepotrpěla na ovoci. Zajímavý bude i vývoj toho, kdo po Emmě převezme žezlo nejstaršího člověka na světě, protože aspirantů na tento vzácný titul bude určitě hned několik.


Domů
Sdílet
Diskuse