Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2017 23:16
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Hrát si na mrtvolu před medvědem není dobrý nápad. Chybné rady lidí tě v nebezpečných situacích mohou stát život, kde se tedy skrývá pravda?

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Populární doporučení jsou často chybná, jak je to správně?

Na internetu se nachází mnoho různých pravidel, rad a doporučení, jež nám radí, jak se chovat v kritických a zdraví ohrožujících situacích. Často si však protiřečí, a tak není divu, že si mnoho lidí myslí, že při takovém setkání s medvědem je dobré lehnout si na zem a předstírat mrtvého. Jiní zase tvrdí, že je nejlepší utéct, další skupina lidí preferuje na medvěda křičet a mávat a ta poslední zas potichu ustupuje. Správná je ta poslední možnost, ale po internetu se víří mnoho dezinformací, které mohou být v kritických momentech zásadní. Portál brightside se tak rozhodl říci stop takovým mýtům a vytvořila se kolekce obrázků, kde je jasně znázorněno, co je třeba v daných situacích skutečně dělat a co se dělat naopak nedoporučuje, i když to mnoho lidí radí. Možná se i ty dozvíš něco nového, co někdy v budoucnu i využiješ.

Domů
Sdílet
Diskuse