Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. dubna 2017 18:42
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Toto je nový král akčních kamer. GoPro Fusion zvládne natáčet 5,2K videa s až 360stupňovým záběrem

TECH
Uložit Uložené

Dva palce nahoru.

O avizované novince z dílny GoPro jsme slyšeli ještě začátkem minulého roku na akci CES 2016 a v těchto dnech se dostaly na povrch další zajímavé informace. Ty tentokrát souvisí jak s názvem, tak i s technologickými kapacitami netrpělivě očekávané akční kamery. Co nového tedy víme?
 
Novinka, která prý představuje až šest obyčejných GoPro kamer dohromady, ponese název Fusion a co se týče samotné funkcionality, tak právě tam nastane docela dost změn. Výraz „360stupňová“ však výrobci příliš nevoní, proto místo něj raději zmiňuje slovíčko sférická a také vyzdvihuje něco, co nazývá OverCapture.

Díky této užitečné funkcionalitě budeme moci udělat z vyhotovených 5,2K videí (30 fps) v 360stupňovém záběru, který je použitelný tak akorát u VR headsetů, běžná Full HD videa nebo širokoúhlé fotografie, jako když používáme některý ze současných GoPro modelů. Z jednoho hrubého formátu tak dokážeme v počítači nebo v smartphonu vytvořit několik dalších, přičemž konkrétní výběr záleží už jen na tom, kde se chceme na záběr podívat.
 
Co tím ale získáme? Přece více možností, ale hlavně nám OverCapture výrazně usnadní používání kamery, protože stačí pouze stisknout spoušť a užívat si jízdu na prkně nebo biku bez jakýkoliv obav, že nám v záběru ujde něco opravdu důležitého.
 
Prodej sférické kamery GoPro Fusion by měl začít někdy koncem roku 2017 (před svátky), avšak žádné jiné bližší detaily momentálně neznáme. Ani cenu.

Domů
Sdílet
Diskuse