Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2017 17:47
Čas čtení 0:00
johnnybravo

12letý kluk ukradl rodičům auto a ujel 1 300 km napříč Austrálií. Zastavili ho až policisté, když si všimli poškozeného nárazníku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Neví se, za čím cestoval až do Perthu.

Mladší generace je v současnosti dost pokročilá, ale zřejmě nikdo si nemyslel, že by jen 12letý chlapec dokázal ukrást auto svých rodičů a vydat se s ním napříč Austrálií. Zatím není jasné, proč se malý Australan pokusil přejet z města Kendall do města Perth, avšak měl očividné štěstí v neštěstí, protože ho na známé dálnici Barrier Highway zastavili policisté poté, co si všimli, že jeho nárazník nedrží a tře se po asfaltu . Policejní hlídka nevěděla, jestli se jim to jen zdá, když za volantem objevili pouze 12letého řidiče a po chvilce bylo všem jasné, že jde o chlapce z města Kendall, který ukradl auto a rodiče jeho zmizení hned nahlásili na policii.

12letý kluk ukradl rodičům auto a ujel 1 300 km napříč Austrálií. Zastavili ho až policisté, když si všimli poškozeného nárazníku
Zdroj: buzzfeed

Původně se podle plánu chtěl dostat až do zmíněného Perthu, který je od Kendall vzdálen až 4 000 kilometrů, ale nebylo to až tak jednoduché, protože chlapec neměl s řízením dostatečné zkušenosti a ještě by i musel několikrát tankovat. Natankovat se mu přitom podařilo jen jednou, když po naplnění nádrže okamžitě utekl i bez placení a policie nyní vyšetřuje, co způsobilo zničený nárazník, protože to zatím vypadá tak, že chlapec na cestě do něčeho vrazil. Malý chlapec naštěstí neskončí v policejní cele, ale do jeho záznamu bude informace o krádeži auta i nezaplacení na benzín napsána, takže bude na svůj zážitek vzpomínat ještě dost dlouho. Nám zbývá už jen polemizovat o tom, zda by si ho policisté ani nevšimli a on by zvládl celou cestu, kdyby si nepoškodil nárazník.


Domů
Sdílet
Diskuse