Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2017 10:46
Čas čtení 0:00
Jakub P.

Luxusní hudební festival na Bahamách skončil dřív, než začal. Lidé za něj zaplatili tisíce a nakonec nedostali téměř nic

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Festival promovalo na sociálních sítí více modelek a známí lidé. Nakonec je z toho však akorát pořádné fiasko.

Tento víkend měl na Bahamách odstartovat festival Fyre, který se prezentoval jako luxusní, nejen hudební zážitek za poměrně velké peníze. Vstupenky se pohybovaly od 1 200 dolarů a výše, přičemž některé končily až na úrovni 250 tisíc. Organizátoři uváděli, že v ceně je zahrnuto ubytování (čím vyšší cena lístku, tím lepší), přeprava letadlem z Miami, jídlo a samozřejmě kvalitní program. Festival si dělal velké promo, a to hlavně na Instagramu prostřednictvím více modelek, například Emily Ratajkowski či Kendall Jenner. Vystupovat na něm zase měla jména jako Pusha T, Blink-182, Rae Sremmurd, Skepta, Major Lazer nebo Disclosure. Dokážeme si představit, že očekávání lidí, kteří si zakoupili tak drahé lístky, byla velká, avšak věci nakonec dopadla úplně jinak, než většina očekávala.

Návštěvníci začali přicházet, ale zároveň začali pomalu zjišťovat, že ze zábavy, za kterou vysolili velké sumy peněz, pravděpodobně nic nebude. Na místě, kde se měl festival konat, totiž absentovala jakákoliv organizace, nikdo nevěděl, kam má jít a ani s ochrankou to nebylo vyřešeno. Ti, kteří měli bydlet v luxusních vilách, také brzy došli k tomu, že v nich asi bydlet nebudou, protože tam žádné nejsou. V areálu se nacházelo jen katastrofální stanové městečko. Lidem v noci vyhazovali zavazadla z přepravních kontejnerů, aniž by alespoň zasvítila světla a na bezpečnostní schránky zapomněli dát zámky. Ze slibovaného prvotřídního jídla se vyklubal sendvič se dvěma plátky sýra a kouskem salátu. Pochopitelně, všichni byli čím dál nervóznější a našli se i tací, kteří se rozhodli situace zneužít. Mnoha návštěvníkům tak zmizely peníze, telefony či pasy.

 

 

 

 

Po pár hodinách byl festival nakonec „odložený“ a organizátoři vyjádřili své politování, a rovněž připustili, že při představě o festivalu byli trochu naivní a nezvládli to. Problémy nastaly i při přepravě lidí zpět domů, někteří museli noc někde přečkat a ráno se přepravili buď letadlem, nebo autobusem, jiní se na letiště dostali už v noci, avšak do a z letadla nastupovali, respektive vystupovali třikrát. Návštěvníkům slibují vrácení peněz, ale zda se tak opravdu stane, ukáže až čas.

Luxusní hudební festival na Bahamách skončil dřív, než začal. Lidé za něj zaplatili tisíce a nakonec nedostali téměř nic
Zdroj: reddit.com

Za organizací festivalu stojí startup Fyre Media, který mají na svědomí Ja Rule a Billy McFarland. Oba již vydali své oficiální vyjádření, Ja Rulove si můžeš přečíst níže a Billyho najdeš zde. Jak jsme již napsali, ve zkratce v nich říkají, že při organizaci a přetavování myšlenek do reality byli naivní a nezvládli to. Lidi prý nechtěli okrást, ale opravdu jim chtěli poskytnout slibovaný zážitek a nyní se snaží situaci co nejefektivněji vyřešit. Již nyní je však jasné, že kvůli tomuto fiasku mnozí lidé přišli ať už o peníze, zážitky, zdraví nebo o majetek.

 

  

Domů
Sdílet
Diskuse