Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. května 2017 18:12
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dobrodruh pod továrnou objevil plně zásobený sovětský bombový kryt. Hluboko pod zemí se skrývají i předměty nutné k přežití

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vstoupit do něj si žádalo pořádnou dávku odvahy.

Dobrodruzi milující opuštěná a strašidelná místa si na internetu v posledních letech získali obrovskou popularitu, což potvrzuje i kanál chlapíka s přezdívkou Shiey. Dalo by se říci, že Shiey doslova miluje prohledávání opuštěných domů, čtvrtí či továren a právě v jedné takové továrně, která se s největší pravděpodobností nachází v Litvě, nejnověji objevil fascinující podzemní bunkr. Vše nasvědčuje tomu, že jde o nukleární bunkr ještě z dob studené války, kdy si člověk nikdy nemohl být stoprocentně jistý, že jedna ze znepřátelených stran nezaútočí na svého oponenta jadernými zbraněmi, a největším překvapením byl fakt, že v podzemním bunkru i dnes fungovala elektřina a odvětrávání.

Shiey v jeho nitru našel několik místností, hromadu uniforem a kromě toho samozřejmě i plynové masky, takže kdyby došlo k jadernému útoku, několik desítek lidí by se v podzemí dokázalo zachránit. Nepřítomnost jídla by se dala vysvětlit tím, že po skončení hrozeb studené války nechala vláda jídlo z bunkrů vynést, avšak uniformy a plynové masky zřejmě nepředstavovaly až tak potřebné předměty, a tak zůstaly v podzemí. Na internetu se už objevily i komentáře o tom, že je to celé jen zinscenované, avšak při pohledu na předchozí videa stejného autora to zřejmě není pravda.

Domů
Sdílet
Diskuse