Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. května 2017 21:54
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Ženy přišly na způsob, jak obejít zákaz nahoty na Instagramu. Díky geniálnímu nápadu nemá s prsy sociální síť žádný problém

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Prsa se originálním způsobem vrátila na Instagram.

Jistě jsi zaregistroval, že Facebook ani Instagram se s nahotou téměř vůbec nekamarádí a odhalené poprsí systém chladnokrevně maže. To se však nelíbí známé kampani Free the Nipple, jejíž pointou je prosadit ženskou bradavku jako část těla, která se může v některých případech odhalovat – například při kojení. Na Instagramu se však prsa netolerují, jelikož jsou na takové fotografie některé komunity mimořádně citlivé. A tak je inteligentní algoritmus a případní zaměstnanci mažou. Vypadá to však tak, že lidé se už naučili Instagram oklamat.

Všechno to začalo studentkou umění, 22letou Camilou Corea, která se nabídla, že pokud jí ženy zašlou fotky jejich prsou, ona je předělá na takovou formu, jakou bude Instagram akceptovat. Poprsí následně začala vyobrazovat pomocí velmi malých obrázků, nejvíce si však oblíbila vlajky zemí světa. Z jejího nápadu se už poučili i další, a tak vznikají obrázky poprsí například i z emoji. Všichni se spojili za možnost odhalení prsů na sociálních sítích. Zákaz totiž ovlivňuje například kojící matky a navíc jsou zde i feministické důvody, jelikož s mužskými bradavkami téměř nikdo zatím problém neměl.

Domů
Sdílet
Diskuse