Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. června 2017 16:57
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Nejprogresivnější modely tenisek od adidasu jsou vyrobeny z oceánského odpadu a přispívají k ekologickému zlepšení

MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Plastový odpad ohrožuje oceány nejvíce ze všech a adidas ví, jak s ním bojovat.

Zatímco poslední kolekce tenisek adidas x Parley byla inspirována modrou barvou oceánů, nová barevná kombinace modelů UltraBOOST Parley, UltraBOOST X Parley a UltraBOOST Uncaged Parley symbolizuje blednutí korálových útesů, které jsou ohroženy znečištěním oceánů. Na výrobu jednoho páru tenisek se využije přibližně 11 použitých plastových lahví. Tkaničky, výztuha paty a vložka pod patou jsou vyrobeny také z recyklovatelných PET materiálů. Výkonnost a pohodlnost zůstává nedílnou součástí designu modelů, kolekce adidas Parley tak spojuje vynikající funkčnost a styl s cílem - zvyšovat povědomí o znečištění moří.
 
adidas s novou kolekcí tenisek spouští i celosvětovou iniciativu - adidas x Parley Běh za oceány, který využívá sílu sportu, aby upozornil na stav oceánů a inspiroval lidi ke změně. Projekt se uskuteční během Světového týdne oceánů (od 5. do 11. června) a jeho cílem je inspirovat běžce, aby se zapojili do série fyzických, digitálních a audio běhů, čímž pomohou šířit povědomí o znečištění našich oceánů. Běžci se mohou zapojit přes běžeckou aplikaci Runtastic.

Nejprogresivnější modely tenisek od adidasu jsou vyrobeny z oceánského odpadu a přispívají k ekologickému zlepšení
Zdroj: adidas

Startovat se bude prvním během, 8. června v USA, kterého se zúčastní celé komunity běžců, ambasadorů za zdraví oceánů, environmentalistů, umělců či influencerů. Více než 500 běžců ovládne ulice New Yorku během 5 km běhu a rozzáří město modrým světlem, které reprezentuje záchranu oceánů.
 
Každý, kdo se zapojí mezi 5. a 11. červnem do adidas x Parley Běh za oceány přes aplikaci Runtastic, vyjádří podporu našim znečištěným oceánům. Během tohoto týdne se virtuálně spojí běžci z celého světa, aby naběhanými kilometry ukázali, že jim záleží na zdraví oceánů. Během běhu mohou zároveň poslouchat Story Run, kde se dozvědí více o citlivém ekosystému v oceánech, o strategii Parley AIR a dokonce o tom, jak se všichni mohou stát součástí řešení tohoto globálního problému.

Nejprogresivnější modely tenisek od adidasu jsou vyrobeny z oceánského odpadu a přispívají k ekologickému zlepšení
Zdroj: adidas

Eric Liedtke, člen správní rady společnosti adidas říká: „Plastový odpad ohrožuje oceány nejvíce ze všeho. Už před dvěma lety jsme se rozhodli s tímto problémem aktivně bojovat a proto jsme se spojili s Parley for the Oceans. Za ta léta se nám podařilo uskutečnit první kroky k minimalizaci plastů v naší výrobě a letos vyrobíme minimálně 1 milion párů tenisek z materiálu Parley Ocean Plastic™. Celosvětová iniciativa adidas x Parley Běh za oceány prostřednictvím síly sportu a digitálního světa inspiruje běžce ke změně směřující k záchraně oceánů od plastového odpadu. Vytvořili jsme platformu, která umožňuje se zapojit komukoliv z celého světa a během pomoci minimalizovat plastový odpad v oceánech.“
 
Chcete-li zjistit, jak se zapojit a přeměňovat hrozbu v materiál, zaregistrujte se na adidas.com/runfortheoceans. Sledujte diskuzi na @adidasrunning Instagramu, Twitteru a na Facebooku přes #adidasParley a #RunForTheOceans.

 

Nejprogresivnější modely tenisek od adidasu jsou vyrobeny z oceánského odpadu a přispívají k ekologickému zlepšení
Zdroj: adidas

Domů
Sdílet
Diskuse