Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. června 2017 15:49
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Domácí těstoviny, vždy čerstvé potraviny a příjemné prostředí. V pražských Malešicích jsme objevili výbornou středomořskou restauraci

GASTRO
Uložit Uložené

Café Asti nabízí široký výběr kvalitních středomořských jídel, která jednoduše musíš ochutnat.

Neodmyslitelnou součástí Refresheru se za poslední rok stala i gastro sekce, v rámci níž našim čtenářům pravidelně představujeme zajímavé podniky, restaurace i netradiční koncepty, kam se zaručeně musí každý milovník jídla podívat a vyzkoušet je. Tentokrát pro vás máme další tip pocházející z Prahy, konkrétně z části Malešice, kam jsme při toulkách nádhernou českou metropolí zabloudili. Jde o restauraci s názvem Café Asti, která se pyšní středomořskou kuchyní se vším, co k tomu patří. Pokud jste tedy fanouškem lehčích a kvalitních jídel, případně byste rádi vyzkoušeli něco nového, pokračujte ve čtení.

Domácí těstoviny, vždy čerstvé potraviny a příjemné prostředí. V pražských Malešicích jsme objevili výbornou středomořskou restauraci
Zdroj: REFRESHER

Už při vchodu do restaurace překvapí návštěvníka příjemná vůně čerstvého jídla díky modernímu konceptu otevřené kuchyně, který máme všichni tak v oblibě. Někteří proto, že mají rádi svou objednávku pod dozorem, jiní se prostě nechají unášet šikovností kuchařů. V každém případě je to vždy velké plus a první dojem jsme hodnotili více než kladně. Pozitivně působily i samotné prostory a také fakt, že – i přes netradiční čas návštěvy mezi obědem a večeří a lokalitu mimo centra restaurace – nebyla ani zdaleka prázdná.

Domácí těstoviny, vždy čerstvé potraviny a příjemné prostředí. V pražských Malešicích jsme objevili výbornou středomořskou restauraci
Zdroj: REFRESHER

Profesionálním a zároveň velmi milým dojmem působila i samotná obsluha, která nám ochotně vysvětlila, kde se vlastně nacházíme a kterým směrem bychom se při výběru mohli ubírat. Café Asti má ve stálé nabídce kromě lehkých zeleninových předkrmů i variaci domácích těstovin a rizota, které je prostě hřích neochutnat. Hlavní jídla doplňuje vždy i polévka z aktuální nabídky a domácí dezerty či dorty. Opět platí, že by byla velká chyba je nezkusit. Tak jako každá správná koncepční restaurace, i Asti obměňuje nabídku jídel a přizpůsobuje ji aktuálnímu ročnímu období a právě dostupným čerstvým surovinám či zelenině, což je cítit při každém soustu.

Během naší návštěvy jsme se také dozvěděli, že se ve večerních hodinách často konají i zajímavé eventy doprovázené výběrem prémiových značek alkoholu – veškeré novinky najdete například na jejich facebookové stránce.

Zpět
Sdílet
Diskuse