Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. června 2017 22:11
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

iMac Pro má 18jádrový procesor, 5K displej a nechutnou cenu. Hi-tech počítač potěší každého s vysokými nároky

TECH
Uložit Uložené

Profesionální nástroj pro profesionální uživatele.

Tradiční akce WWDC letos přinesla náklad opravdu zajímavých novinek, mezi nimiž nechyběl bezkonkurenční all-in-one počítač s takovou výbavou, o jaké se mnohým z nás ani nesní. Nový iMac Pro představuje vůbec první generaci ze zcela nové modelové řady kalifornského jablíčka, kde klade důraz na vysoké nároky profíků (například grafici), čili lidí, kteří potřebují na svůj pracovní stolek pořádně hi-tech zařízení. Počítač v šedém hliníkovém těle s matným povrchem tedy lze přirovnat k obyčejnému iMacu na steroidech.

„Těší nás, že můžeme vývojářům poskytnout náhled na iMac Pro. Půjde o náš nejrychlejší a nejvýkonnější Mac, jaký jsme kdy vyrobili, a který poprvé obohatí iMac výpočtovou silou pro profesionály. Změnili jsme celý systém a navrhli úplně novou chladící architekturu, díky čemuž se nám podařilo zkombinovat nadstandardní výkon s elegantním, tichým tělem iMacu, který naši zákazníci tolik milují - iMac Pro je obrovský krok vpřed a momentálně neexistuje nic, co by se mu mohlo vyrovnat,“ uvedl na margo představení John Ternus, viceprezident hardwarového inženýrství ve společnosti Apple.
 
Jaké jsou tedy specifikace a kolik za toto technologické monstrum bude výrobce ze Spojených států amerických chtít?

Jak je již zvykem, k dispozici dostaneme několik různých konfigurací, přičemž cenovka té nejlevnější začíná na pěti tisících dolarů, což je samozřejmě vidět na špičkové hardwarové výbavě. Ta nejdražší konfigurace iMacu Pro nabízí jemný zobrazovací panel Retina s 5K rozlišením, 27palcovou úhlopříčkou a s jednou miliardou barev (barevný rozsah P3), 18jádrový procesor Intel Xeon, novou grafickou kartu AMD Radeon Vega, 16 gigabajtovou VRAM či gigantický SSD disk s kapacitou až 4 terabyty.
 
Apple na svém webu tvrdí, že prodej novinky iMac Pro odstartuje během prosince.

Domů
Sdílet
Diskuse