Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2017 17:15
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Postavila se modelingovým stereotypům a porazila je. Melanie trpí vzácnou genetickou poruchou, ale právě díky ní se stala úspěšnou modelkou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Jedna z nejodvážnějších žen v modelingu.

Modeling byl před několika desítkami let uzavřenou partou, kam se obyčejní lidé dostávali jen velmi těžko. Dnes díky sociálním sítím a internetu není problém pro mladou ženu či muže získat profesionální modelingový kontrakt a během několika let se vyšplhat na samotný vrchol pomyslného modelingové žebříčku. Melanie Gaydos nedávno oslavila 28 let a i když její život nebyl dosud jednoduchý, ona se nevzdala a postupně si začala užívat plodů své práce.
 
Melanie již od narození trpí genetickou poruchou zvanou ectodermal dysplasiy, což v praxi znamená, že se jí zuby, nehty či kosti nevyvíjely tak, jako u běžného zdravého člověka. Její pokožka je kvůli tomu výrazně bledší, na hlavě bys jí zase nenašel žádné vlasy a podobných menších či větších zdravotních komplikací má Melanie ještě mnohem více, ale snaží se je nedávat najevo. Už před čtyřmi lety se totiž rozhodla zbourat modelingové stereotypy a i v současnosti se jí to stále daří, protože tisíce fanoušků oceňují to, jak změnila svoji nevýhodu na přednost a inspiruje lidi po celém světě.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domů
Sdílet
Diskuse