Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. června 2017 17:17
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Harvard zrušil alespoň 10 studentům přijetí na univerzitu kvůli urážlivým meme obrázkům. Svoji budoucnost si pokazili i kvůli černému humoru

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Meme obrázky stály za tím, že Harvard přehodnotil své rozhodnutí.

Existuje spousta způsobů, jak si mladý člověk může pokazit svoji budoucnost, ale zřejmě bys netipoval, že jedním z nich mohou být meme obrázky. Na veřejnost se nyní dostaly informace o tom, že minimálně 10 studentů přijatých na prestižní Harvardskou univerzitu stály jejich místo urážlivé obrázky, které si mezi sebou posílali v soukromé skupině. Vše začalo už před pár měsíci, když studenti postupně začali dostávat zprávy o přijetí na Harvard a přidali se postupně do velké facebookové skupiny Harvard College Class of 2021. Postupně se více než 100 lidí zároveň přesunulo do soukromé skupinové konverzace na Facebooku, kde si mezi sebou začali posílat různé vtipné či méně vtipné obrázky a fotomontáže, aby se nakonec vytvořila ještě jedna uzavřená skupina. Působilo v ní jen několik desítek studentů a obrázky v ní si utahovali z menšin, z holocaustu a obecně tam převládal černý humor, který hodně lidí považuje za nepřípustný.
 
O skupině a jejích aktivitách se postupem času dozvěděli i zástupci samotné univerzity, načež byli její členové konfrontováni a měli šanci poslat obsah konverzace přímo zaměstnancům. Mnozí přijati studenti se za své jednání omluvili a přiznali, že sdílením obrázků nechtěli zničit svoji budoucnost na Harvardu. Zveřejněné informace však hovoří o tom, že minimálně deseti studentům bylo přijetí na univerzitu zrušeno, protože Harvard si ve svých podmínkách přijetí vyhrazuje na podobné kroky právo. Ztratit místo na jedné z nejlepších univerzit na světě tedy určitě není ideální způsob, jak začít svůj vysokoškolský život. PřecI jen je třeba být na internetu trochu zodpovědný.


Domů
Sdílet
Diskuse