Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. června 2017 13:56
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Dlho očakávaná a zároveň najvýkonnejšia 911-ka všetkých čias odhalená vo Forze Motorsport 7

TECH
Uložit Uložené

Viac než 640-koňové GT2 RS už nie je tajomstvom.

Nie je tomu tak dávno, čo sme vás informovali o tom, že nové BMW M5 sa ešte krátko pred samotnou premiérou prvýkrát ukázalo v známe autíčkárskej hre Need For Speed najnovšieho pokračovania. Ako sme už vtedy poznamenali, zďaleka nejde o nezvyčajný akt, skôr naopak, no a dôkazom toho je aj novinka z dieľne Porsche. Počas veľtrhu elektronických hier E3 v Los Angeles totiž došlo k odhaleniu neraz avizovanej verzie 911 GT2 RS. Superšportový model si svoju autosalónovú premiéru pritom odkrúti až na jeseň vo Frankfurte, takže takúto prezentáciu nik nečakal, nieto, ak hovorím o vozidle, ktoré je v podstate vrcholom súčasnej cestnej produkcie od Porsche. Svoju logiku to však má - Porsche disponovalo donedávna exkluzívnou zmluvou s Electronic Arts, avšak keďže jej platnosť vypršala, automobilka nadviazala spoluprácu aj s inými vývojármi. Výsledkom je skutočnosť, že horúca novinka zažiari ako hlavná hviezda v chystanej hre Forza Motorsport 7.

Ide o vôbec prvú hru určenú pre novú konzolu Xbox One X, kde sa teda v tom najlepšom svetle GT2-ka ukáže, i keď je pravda, že na trh sa hra dostane až po samotnom autosalóne. Tak či onak, vďaka prezentácii a záberom z hry už nie je žiadnym tajomstvom, ako 911 GT2 RS vyzerá. Jej podstatou je v zásade veľmi podobný bodykit, akým sa hrdí GT3 RS, v tomto prípade sme ale svedkami masívnejších otvorom a viacerých aerodynamickejších prvkov, vrátane rozmernejšieho zadného krídla. Úplne všetky oficiálne dáta nepoznáme, je však jasné, že auto je po zuby ozbrojené karbónom, poháňané bude 3,8-litrovým preplňovaným šesťvalcom a o prenos sily sa postará automatická prevodovka PDK. Samozrejme, poháňané sú len zadné kolesá, no a už teraz vieme s istotou aj to, že pôjde o vôbec najvýkonnejšiu sériovú 911 v histórii. Zákulisné informácie hovoria o hodnote 640 až 700 koní, čomu budú zodpovedať aj patrične fascinujúce rýchlostné parametre. V neposlednom rade sa to odzrkadlí na cene - už teraz je všetkých 1000 kusov síce údajne vypredaných, je preto len otázkou času, kedy sa začne hovoriť o skutočne astronomických cenovkách, ktoré si budú za novinku reselleri pýtať. I keď, pravdou je, že Porsche sa chystá údajne majiteľov, ktorí kupujú auto ako investíciu a nejazdia s ním, potrestať - nikdy im už žiadnu exkluzivitku nepredajú.

Domů
Sdílet
Diskuse