Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. června 2017 11:51
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple vyvíjí revoluční software pro samojezdící auta. Tim Cook tvrdí, že jejich velkolepý projekt nemá obdoby

TECH
Uložit Uložené

Kalifornské jablíčko má namířeno do automobilového průmyslu.

Drby o tom, že společnost Apple pracuje v rámci projektu Titan na vlastním elektromobilu, nejsou vůbec nic nového. O podobných plánech jsme měli během posledních pár let příležitost slyšet už několikrát. A stalo se tak i v těchto dnech, avšak s tím rozdílem, že už nejde o spekulace. Sám Tim Cook vyrukoval na světlo světa s velmi zajímavou informací, podle níž pracují na něčem, čím mohou zaujmout pozornost jak americké Tesly, tak i jiných progresivních výrobců z automobilového průmyslu.

Jak píše The Verge, současný šéf Applu tím měl na mysli práce na vlastním, prý zatím bezkonkurenčním, softwaru pro auta s hardwarovými kapacitami umožňujícími aktivaci autonomního řízení, čili autopilota. Prozradil to v ještě čerstvém rozhovoru pro Bloomberg.
 
„Naši pozornost soustředíme na autonomní systémy. Jde o klíčovou technologii, kterou vnímáme jako enormně důležitou. Projekt považujeme za matku všech projektů s umělou inteligencí.“
 
Momentálně ale není zcela jasné, jestli pracují i ​​na automobilu s logem nakousnutého jablíčka nebo se soustředí pouze na zmíněný software. Cook totiž nezmínil nic, co by nějakým způsobem souviselo s vývojem vlastního komplexního vozidla na čtyřech kolech. Víme jen, že přesměrovali hlavní pozornost na samojezdící schopnosti, takže příchod horlivě diskutovaného a zároveň (na Apple) netradičního produktu zřejmě odložili na později.
 
Za přísně tajným projektem Titan stojí od roku 2014 specializovaný tým, který tvoří kolem tisíce špičkových inženýrů.

Domů
Sdílet
Diskuse