Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2017 19:15
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dva kluci se na tři dny ztratili hluboko v katakombách pod Paříží. Našli je vystrašené a dezorientované

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dobrodružství, po kterém většina z nás netouží.

Pokud tě nelákají lidské kosterní pozůstatky a tajemná tmavá místa, pak by ses zřejmě nikdy nechtěl ztratit hluboko pod povrchem francouzské Paříže. Pod romantickým evropským městem před dlouhými staletími začala výstavba rozsáhlého tunelového systému a pařížské katakomby se postupem let rozrostly, přičemž v současnosti dosahují celkové délky kolem 250 kilometrů. Katakomby jsou z velké části naplněné kosterními pozůstatky lidí, což bylo tehdejší řešení pro nedostatek místa na hřbitovech, a i když je pro veřejnost dostupný jen zlomek tunelů, dvěma chlapcům se tam nedávno podařilo ztratit na tři dny.
 
Kamarádi ve věku 16 a 17 let se do tunelů dostali za zatím nevyjasněných okolností, ale nemuseli do nich vstoupit přes oficiálně dostupný vchod, protože po celé Paříži je prý roztroušeno několik tajných vchodů do tajemného bludiště pod městem. Navzdory rozsáhlosti tunelů se chlapce podařilo po třech dnech vypátrat i za pomoci policejního psa a naštěstí se jim nic vážného nestalo, protože byli jen pořádně vystrašení a podchlazení. Na podobné dobrodružství se tak brzy zřejmě nevydají, protože kdyby byť jen jeden kousek skládačky do sebe nezapadl správně, mohli už v katakombách zůstat navždy a nikdy se z nich nedostat ven.

Dva kluci se na tři dny ztratili hluboko v katakombách pod Paříží. Našli je vystrašené a dezorientované
Zdroj: pixabay
Domů
Sdílet
Diskuse