Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. června 2017 15:39
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Neuvěřitelný telefonát slovenské maminky na linku 155, díky kterému zachránila život svému dítěti. Zachovala chladnou hlavu, i když nedýchalo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Telefonát, u kterého dostaneš husí kůži.

Televize Markíza každý den přináší zajímavé zprávy z celého Slovenska, ale nejnovější informace o obyčejném telefonátu předčila snad všechny hrdinské činy, o jakých jsme v posledních měsících slyšeli. Nejhorší noční můrou maminky batolete je moment, kdy dítě najednou přestane dýchat a člověk v té chvíli neví, jak zareagovat. Maminka z Lučence naštěstí zachovala chladnou hlavu, a i když její syn Sebastián přestal dýchat, okamžitě zavolala na číslo 155 a snažila se operátorovi vysvětlit to, co se děje.

Hned mu oznámila, že se její syn narodil předčasně, krátce zhodnotila situaci, a i když je v jejím hlase slyšet obrovský strach, nedovolila si zpanikařit. Společně s operátorem Mariánem se pustili do resuscitace, přičemž Marián pomalu a jasně radil mamince, jak má pokračovat v záchraně svého dítěte. Po vdechnutích a pár stiscích hrudníku se Sebastián naráz začal přebírat, což zaslechl i operátor díky pláči, a celý telefonát byl zaznamenán, a tak si ho nyní můžeš poslechnout. Šťastná maminka s pomocí operátora zachránila vlastnímu dítěti život a svůj vděk pak vyjádřila i prostřednictvím dopisu, v němž poděkovala odpovědným zaměstnancům.

 
Celý telefonát si poslechni na stránkách televize Markíza.

Neuvěřitelný telefonát slovenské maminky na linku 155, díky kterému zachránila život svému dítěti. Zachovala chladnou hlavu, i když nedýchalo
Zdroj: pixabay

Ilustrační foto

Domů
Sdílet
Diskuse