Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2017 18:20
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Obyvatelé Hongkongu mají byty s rozlohou jen pár metrů čtverečních. I v tak bohatém městě se nacházejí nesmírně chudí lidé

ZAJÍMAVOSTI HONGKONG
Uložit Uložené

Chudí to v Hongkongu rozhodně nemají jednoduché.

I když je Hongkong bezpochyby jednou z bohatších oblastí na světě, nacházejí se v něm i mimořádně temná místa. Žije v něm 7,3 milionu lidí, ale asi sto tisíc by se s jejich bydlením nikomu nechlubilo. I přesto, že jejich obyvatelé práci mají, jsou kvůli nízkým příjmům odsouzeni k bydlení v sociálních bytech. Jejich výstavba však dlouho trvá a v některých případech se neustále odkládá, proto si musí příbytky financovat sami. Na tom není nic zvláštního, ale zvláštní jsou obydlí, která si tito lidé mohou dovolit. V jedné z hongkongských čtvrtí totiž pro lidi s menšími příjmy vyrostly minibyty s rozlohou jen pár metrů čtverečních. To, jak to v nich vypadá, si můžeš prohlédnout v přiložené galerii, ale není to vůbec pěkný pohled. V některých dokonce žijí i tříčlenné rodiny s dítětem. Město samozřejmě tento problém řeší a slibuje, že se dělá vše, co je jen možné, přesto je smutné, že někdo žije v takových podmínkách.

How poor people live in Hong-Kong. Hong Kong has the second highest population density in the world. Many people are forced to live in these conditions because of the massive wait for social housing. All credits to Benny Lam and SOCO.

Domů
Sdílet
Diskuse