Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. června 2017 19:48
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Psychologické zajímavosti o lidech, které by se ti mohly hodit v každodenním životě. Pokud chceš udržet svůj mozek zdravý, pak hodně cestuj

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naše psychika je pořád fascinující a neprozkoumaná.

Člověk by se měl celý život snažit poznávat zejména sama sebe, aby přišel na to, čeho chce dosáhnout, co ho motivuje a co je pro něj nejdůležitější. Výraznou roli v našich životech hraje naše hlava, konkrétně náš mozek ve spojení se psychikou, a tak portál Bright Side shromáždil několik zajímavostí o tom, jak reagujeme na rozdílné podněty a kdy bychom například měli navazovat nejvyšší počty přátelství. Nejdéle trvající přátelství prý začínají v rozmezí od 16 do 28 let, což by zřejmě většina z nás mohla potvrdit, protože mladším lidem se přece jen snadněji zvyká na nové osoby v jejich životech, než kdyby se měli důchodci každý druhý týden seznamovat s novými nejlepšími kamarády. Naše mysl a psychika jsou zároveň mimořádně křehké, a proto bychom se měli důkladně starat o to, aby byly v dobré kondici, protože vše v jednu chvíli začíná právě v naší hlavě.

Domů
Sdílet
Diskuse