Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. června 2017 12:29
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Kdysi byl milionářem, ale o vše přišel. Dnes už 20 let žije na malém ostrově se svým psem a prý mu nikdy nebylo lépe

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nádherný život bez stresu nebo zbytečných komplikací.

V době své největší slávy se mohl pochlubit majetkem 28,4 milionu dolarů, jenže finanční krize v roce 1987 všechno zařídila jinak. Desítky milionů dolarů byly naráz pryč a David Glasheen si zanedlouho musel zvykat na život obyčejného člověka, který musí opatrně zacházet s penězi. Zanedlouho po finanční katastrofě ho opustila i manželka a David upadl do hluboké deprese, protože nevěděl, kam se pohnout se svým životem a pomohla mu až nová přítelkyně, která mu jednoho dne vyprávěla příběh o tom, jak by jednou chtěla žít na opuštěném ostrově. David sice o životě na opuštěném ostrově moc nevěděl, ale s pomocí svého kamaráda se mu podařilo pronajmout část ostrova Restoration Island nedaleko severovýchodní Austrálie a od roku 1997 tam bez přestávky žije až dodnes.

Samozřejmě, změna životního stylu na ostrovní přinesla i několik komplikací. I když o tom jeho přítelkyně snila, netrvalo dlouho a život na ostrově ji začal nudit, a tak Davida opustila a vrátila se do města. Dnes již 73letý David se však nevzdal a dodnes si užívá život, ve kterém nezná žádnou každodenní rutinu a každé ráno se probouzí do nového dne s tím, že neví, co mu zase přinese. Na ostrově něj číhají i nástrahy jako krokodýli, pavouci či hadi, avšak s nimi si těžkou hlavu nedělá a v každé chvíli má u sebe svého věrného chlupatého kamaráda. Občas ho na ostrov přijdou pozdravit kajakáři či zvědaví turisté, kteří mu při té příležitosti vždy přinesou láhev alkoholu či dobroty z obchodů a David se pak jednou ročně vydává na velký nákup, aby si svůj život trochu ozvláštnil. A zda svého rozhodnutí přestěhovat se na ostrov lituje? Pokud tak neučinil, tak si myslí, že by dnes zřejmě už nežil. 


Domů
Sdílet
Diskuse