Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. června 2017 11:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Muž měl v krku zaseknutých 17 jehel. Riziko 30letého užívání heroinu se projevilo i na jeho zdravotním stavu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Když došel do nemocnice, lékaři nechtěli věřit vlastním očím.

Nebezpečí požívání nitrožilních drog je velmi známé. Často se mluví o infekcích či samotných hrozbách užívaných drog, ale na internet se dostaly obrázky dalšího nebezpečí. Neznámý uživatel totiž na sociální síti Reddit sdílel sérii fotografií od anonymního doktora. Pomocí rentgenového záření lékař vyšetřil jistého pacienta, který si došel stěžovat na pneumonii. Jeho stav se poslední dny výrazně zhoršil, ale to, co lékaři uviděli, je opravdu zaskočilo. Muž měl totiž v krku zapíchnuté desítky odlomených jehel ze stříkaček. Ty používal ke vpichování si heroinu. Doktor předpokládá, že krátce po vpíchnutí pacient odpadával a jehly se jednoduše rozlamovaly.

Podle některých odhadů se nejstarší z jehel mohly v muži nacházet až třicet let. Celkově je na záběru identifikovatelných až sedmnáct odlomených hrotů. Podle expertů se asi pětině uživatelů heroinu už přihodil nepříjemný zážitek s odlomenou jehlou. Sedmnáct je však úplně jiný level.

Zpět
Sdílet
Diskuse