Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. června 2017 17:59
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jaká místa se na Instagram fotí nejčastěji? Rafinovaná mapa ti odhalí všechna nádherná zákoutí světa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Čechy však výsledky pravděpodobně nepotěší.

Není divu ani pochyb o tom, že jsou dnes fotografie míst, kam cestujeme, mimořádně oblíbené. Ať už jimi chceme umlčet naše pics or did not happen kamarády nebo si prostě chceme zachovat pěknou vzpomínku, kterou do dvou minut vrazíme na Instagram. Právě Instagram je ústřední sociální sítí, co se týče zveřejňování fotografií. Samozřejmě, některé světové atrakce jsou zvečňované častěji než ty ostatní, nad čímž se mimo jiné zamyslel i portál On The Go Tours. Autoři projektu se prohrabali různými zajímavými zákoutími internetu, aby našli co nejpřesnější informace o tom, jakých měst jsou fotky na Instagram přidávány nejčastěji a tím pádem jsou i na této sociální síti nejpopulárnější.
 
Vše přinesli pomocí zábavné interaktivní mapy. Není divu, že první místo získala Eiffelova věž. Mezi prvním a druhým místem, na kterém se umístil Big Ben, je však až překvapivý rozdíl asi milionu fotek. Nic z Česka ani z většiny z okolních zemí se do první padesátky bohužel nedostalo a nejblíže míst kolem Česka jsou Braniborská brána, německý zámek Neuschwanstein, Drákulův rumunský hrad Bran, šikmá věž v Pise a Koloseum. Česko se tak prvním příčkám vyhnulo.

Domů
Sdílet
Diskuse