Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2017 10:17
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Jon Olsson opět posouvá laťku výš. Toto je jeho nový, extrémní Rolls-Royce s 810 koňmi!

TECH
Uložit Uložené

Ultra-luxus v takovémto balení snad nikde jinde neuvidíte.

Známý sjezdový lyžař, respektive lépe řečeno už spíš sportovec v důchodu a aktivní youtuber Jon Olsson je široké veřejnosti známý hlavně díky svému pestrému vozovému parku. Ten sice stále vyměňuje, jeho rukama však prošly takové extrémnosti, jaké byste na cestách ani nečekaly. Většina jeho exkluzivních vozidel se totiž pyšnilo opravdu brutálními úpravami, ať už šlo o RS6 Avant v úpravě DTM nebo nedávné Lambo s tradičním střešním nosičem a pověstným maskováním. Jak jsme vás však informovali, vyšperkovaný Huracán LP610-4 s více než 800 koňmi začátkem roku prodal, přičemž jako důvod uvedl fakt, že potřebuje 4místný vůz. Krátce nato jsme následně byli svědky nového přírůstku a kromě toho i ambiciózních slov, kdy sám Jon Olsson prozradil, že ani jeho „nový“ (ojetý exemplář z roku 2014) Rolls-Royce Wraith nezůstane v sériové podobě.

Jeho plány se naplňují v uplynulých hodinách, kdy nám vůbec poprvé servíruje první hrstku fotografií i informací. Jak sám uvedl na svém blogu, v úvahu spadala opět i RS6, uvažoval však i o Nissanu GT-R či Ferrari FF, nakonec však dal přednost Wraithovi z důvodu, že si chtěl splnit svůj sen, a tedy vlastnit skutečný Rolls-Royce. To se mu také nakonec podařilo, no a podařilo se mu zároveň opět rozvířit hladiny autíčkářských kruhů, nakolik je výsledkem úprav opět velká šílenost. Viděli jste totiž někdy ultra-luxusní Rolls-Royce v camo outfitu s přídavnými obrovskými světly ve stylu rally aut a zároveň s nosičem na střeše? Určitě ne. Sám Jon přiznal, že jeho cílem bylo postavit auto, které by nikdo jiný nepostavil a zase se tak oddělit od ostatních. Ba co víc, pod kapotou se nachází dvakrát přeplňovaná V12 se stádem až 810 koní (úprava od Absolute Motors). Na střeše následně nechybí přídavná nádrž na benzín, no a za volantem mladý blázen, který hovoří o „závodním“ autě, jaké nemá obdoby. Nuž, co dodat, snad jen tolik, že víc se dozvíš v přiloženém videu.

Domů
Sdílet
Diskuse