Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. června 2017 13:55
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Lidské maso, kosti i části obličeje. Australská farma smrti pomáhá objasňovat ty nejkomplikovanější vraždy a policisté si ji nemohou vynachválit

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Australské hlavní město ukrývá i farmu plnou mrtvých těl.

Nedaleko australského hlavního města se hluboko v lesním porostu ukrývá oplocený areál. Na první pohled by si člověk mohl myslet, že jde o pozemek patřící místní společnosti či podnikateli, ale za plotem se ukrývá přibližně 100 mrtvých lidských těl. Nejde o místo činu, kde se odehrála masová vražda, ale o výzkumnou stanici, takzvanou farmu lidských těl, kde odborníci zkoumají, jak se naše těla rozkládají.
 
Většina těl se nachází v uzamčených klecích, aby se k nim náhodou nedostaly nepovolané osoby a všechna těla byla na farmu dobrovolně darována, aby mohli výzkumníci pomoci vyšetřovatelům, ale i biologům s procesy doprovázejícími náš organismus po smrti. Některá těla jsou prakticky čerstvá a stará jsou jen několik týdnů či měsíců, a tak ještě neztratila ani svou hnědou posmrtnou kůži, avšak farma na svém rozlehlém pozemku obsahuje i kosterní pozůstatky staré několik let. Vedoucí výzkumu je forenzní analytička Shari Forbes, která díky své práci dostala přezdívku „Královna mrtvých“ a policie si práci jejího týmu nemůže dostatečně vynachválit, protože díky farmě dokáže přesněji odpovídat na otázky o tom, jak dlouho na místě činu už tělo leží. Shari se nebojí svá těla ani detailně zkoumat, aby analyzovala aktivitu hmyzu a dalších organismů, což konec konců napomáhá i při tréninku policejních psů schopných najít mrtvá těla. Díky informacím získaným z výzkumu na farmě v Austrálii se dají i ty nejzávažnější vraždy objasňovat o trochu jednodušeji a otevřít se dokonce dají i starší případy, u kterých vznikly příliš velké pochybnosti.






Domů
Sdílet
Diskuse