Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2017 14:24
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Takto netradičně vypadá poslední, jedinečný a nejdražší Aventador SV

TECH
Uložit Uložené

Požadavky posledního zákazníka byly opravdu netypické.

I přesto, že Aventador LP750-4 SuperVeloce je jeden z technicky nejpromyslenějších supersportů na světě, nejde už o žádnou novinku. Právě naopak, jeho produkce se v uplynulých dnech uchýlila ke konci, no a Lamborghini nás nejen při této příležitosti informovalo o vůbec posledním vyrobeném exempláři. Jeho podstatou je totiž mimořádně specifická konfigurace, která nemá v rámci celé série obdoby. Majitel této specialitky sáhl po programu Lamborghini Ad Personam, díky čemuž si svůj kousek nakonfiguroval skutečně jinak než kdokoliv jiný. Nejmenovaný zákazník pravděpodobně není přívrženec karbonu, a proto si všechny detaily vyrobené z uhlíkových vláken, a nejen ty, nechal nalakovat v barvě karoserie. Jak uvádí italská automobilka, lak byl nanesen doslova všude, čemuž předcházelo až 12krokové nanášení.

Další zajímavostí přitom je, že nejde ani o obyčejný lak, ale o speciální odstín Liquid Metal Blue. Ano, právě tento odstín je typický pro Porsche 918 Spyder a pochází z jeho nabídky. Jen samotný lak tak spolu s jeho aplikací ve výsledku stal až přibližně 60 tisíc € (bezmála 1,6 milionu korun), přičemž jednotlivé příplatkové prvky výbavy včetně individuálních doplňků navýšily „základní“ cenu (cca 10,5 milionu korun s DPH) až o více než 4,7 milionu korun. SV, na které se díváte, je tak nejen poslední vyrobený Aventador SuperVeloce, ale zároveň i vůbec nejdražší kousek doposud, navíc, Italové mluví o nejjedinečnější a nejvyšší specifikaci na světě. Připomeňme, že italský dvanáctiválcový supersport dostal v SV 50 koní navíc a zároveň shodil 50 kilo. Výsledek? 0–100 km/h za 2,8 s, maximálka přes 350 km/h, což jinými slovy znamená, že jde o nejrychlejší produkční Lambo všech dob.

Domů
Sdílet
Diskuse