Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. července 2017 14:40
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Zůstal bez domova a zvažoval sebevraždu, ale zabojoval a stal se milionářem. Mylo podlehl i drogám a cestu na vrchol neměl jednoduchou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zažil vrcholy i pády, ale nevzdal se.

Peníze dokáží člověku v mladém věku pobláznit hlavu a přimět ho věnovat se aktivitám, kterým by se v jiné situaci zřejmě vyhýbal. Dnes již 30letý Mylo Kaye ze Spojeného království si před deseti lety procházel nejlepším obdobím svého života, protože si ho v nové práci rychle oblíbili a když se ukázal jako spolehlivý a zodpovědný, velmi rychle vyšplhal po pomyslném žebříčku ve firemní hierarchii. Mylo měl jen 20 let, když získal povýšení na velmi dobře placenou pozici, u které předběhl i své kolegy, kteří ve firmě pracovali dlouhá léta a nebylo pro ně jednoduché dívat se na mladého spratka přejímajícího jejich vysněné místo. Mylo si toho nevšímal, protože mu na účet proudily parádní peníze a on je začal využívat na nesprávné věci. Stále častěji chodíval do klubů a barů, kde za večer utratil i tisíce liber, a nevyhýbal se alkoholu ani drogám. Nesprávná životní cesta ho zavedla až do kouta, ve kterém si on sám myslel, že jeho život je dokonalý a nedá se nijak zlepšit, jenže zanedlouho přestával chodit do práce i na několik dní za sebou, protože si myslel, že je nenahraditelný. Jeho zaměstnavateli se to však pochopitelně přestalo líbit a z ambiciózního mladíka udělal exemplární případ, když ho z práce vyhodil.

Mylo se v té chvíli musel probudit do chladné reality, ale nechtěl si pokazit obraz, který o něm měla jeho rodina, a tak jim neřekl, že ho z práce vyhodili. Ztratil i svůj domov, a tak se se svými věcmi nastěhoval do hostelu, kde žil několik měsíců i s mnoha dalšími lidmi a turisty. Dostával podporu v nezaměstnanosti a možná by skončil mnohem hůře, kdyby za ním nestáli zaměstnanci hostelu. Dotlačili ho až ke studiu na univerzitě Manchester Metropolitan a když se už konečně zdálo, že se vše vrací do správných kolejí, Mylovi zemřel strýc, se kterým trávil hodně času. Pomyslel si, že to je osud, který mu nechce dovolit, aby se měl v životě opět dobře, avšak Mylo se nevzdal a také s pomocí zaměstnanců univerzity pokračoval ve studiu. Na jedné z přednášek tam potkal Jacka Masona, oba si padli do oka a zanedlouho spolu už zakládali společnost Dreamr zaměřenou na vývoj aplikací na různé platformy jako iOS či Android. Úspěch jejich společnosti nepřišel ze dne na den, ale dnes zaměstnávají 23 pracovníků a vypadá to tak, že tento rok se jim podaří dosáhnout zisku přesahujícího 1 milion eur (přes 26 milionů korun), což není špatné na společnost, jejíž spoluzakladatel před deseti lety ztratil práci i bydlení kvůli drogám a alkoholu.

Domů
Sdílet
Diskuse