Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2017 11:34
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Mladá modelka je na svou mimořádně tmavou pokožku hrdá. Melaninová královna zachycuje pohledy lidí všude, kam přijde

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nyakim Gatwech miluje barvu své pleti.

Každý z nás se narodil s rozdílným odstínem pokožky a je samozřejmě pochopitelné, že lidé z Afriky budou mít pravděpodobně o něco více pigmentu než průměrný Evropan. Modelka Nyakim Gatwech z Jižního Súdánu má  tmavého pigmentu velké množství a právě díky tomu bojuje proti předsudkům, které se dokonce i dnes některým lidem spojují s tmavou pletí. Nyakim je v současnosti 24 let, žije v americké Minneapolis a na svou mimořádně tmavou pokožku je patřičně hrdá. Sama říká, že její čokoládová pleť je elegantní a reprezentuje národ válečníků, odkud pochází.
 
Nyakim si za své úsilí v boji za stejná práva pro lidi s tmavou kůží po celém světě dokonce vysloužila už i titul Queen of the Dark, čili Královna tmy, a na svém Instagramu pravidelně fanoušky zásobuje novými a novými momentkami z jejího života. V jedné z nich vzpomíná na jízdu Uberem, při níž řidič nemohl spustit zrak z jejích tmavé pokožky a fascinovala ho natolik, že se jí zeptal, jestli už nepřemýšlela nad tím, že by si ji dala trochu zesvětlit například pomocí bělidla. Přesto ji to neurazilo a opět řidiči vysvětlila, jak se za svou pleť nestydí a sama Nyakim věří, že jednou v blízké budoucnosti přijde den, kdy se žádný člověk nebude muset zpovídat kvůli barvě své pleti.












Domů
Sdílet
Diskuse