Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2017 13:54
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dvojice, která v loterii vyhrála přes 500 milionů dolarů, stále žije obyčejným životem. Nekoupili si novou vilu a nadále hrají loterii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zajímavý životní příběh dvou výherců hříšného jackpotu.

Sympatické dvojici Davidu Kaltschmidtovi a jeho manželce Maureen Smith se loni podařilo to, o čem každý den sní miliony lidí. Manželé dlouhá léta pravidelně hrávali loterii Powerball a neustále si kupovali stejná čísla, protože věřili, že jednoho dne se na ně prostě musí usmát štěstí. Kýžený moment přišel na začátku roku 2016, když zjistili, že jejich tiket uspěl a oni si s dalšími dvěma výherci budou moci rozdělit závratnou částku 1,56 miliardy dolarů. Ačkoli oba rychle zjistili, že jejich čísla vyšla a stanou se milionáři, celý měsíc drželi skvělou novinu v tajnosti a neřekli o ní dokonce ani vlastním dětem, aby si pak přišli převzít šek. Od zástupců loterie dostali dvě možnosti, buď si převzít celých 528 milionů v 30 ročních splátkách, nebo si okamžitě nechat vyplatit 328 milionů a zbytek prakticky ztratit. Kvůli svému věku se manželé rozhodli přijmout jednorázovou platbu, po níž si mnozí známí a sousedé mysleli, že je už tak často nebudou vídat, protože si koupí honosnou vilu někde v exotické zemi a spokojeně tam budou žít ještě dlouhá léta.


Opak je však pravdou a David s Maureen zůstali věrni svému starému domu v hodnotě přibližně 300 tisíc dolarů. Na bankovních účtech sice mají miliony, jenže se je nevydali utrácet za luxusní auta a dovolené, ale část rozumně investovali a pak si udělali i menší radost. David se i na veřejnosti vyjádřil, že si opatří nové auto, ale nekoupil si žádný supersport. Své staré SUV jen vyměnil za novější model a největší částku dvojice utratila na Teslu Model S, kterou David koupil Maureen ve zlaté barvě.
 
Kromě toho Maureen nepřestala chodit každý týden na nákupy do stejného obchodu, kde si loni koupila výherní tiket a občas si dokonce koupí tiket znovu, zřejmě jen tak ze zábavy, protože o peníze skutečně nemá nouzi. David si nechal i svoji starou loď, na níž se vydává rybařit, a když se novináři zeptali Maureen, jak se změnily jejich životy po výhře milionů dolarů, ona se jen usmála a řekla, že nijak. Peníze prý nejčastěji investují do svých rodinných příslušníků a starají se o to, aby měli pohodlí a byli zabezpečeni. Peníze tedy nemusí v každém případě lidi změnit k nepoznání.


Domů
Sdílet
Diskuse