Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2017 11:50
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Nevada 1. července zlegalizovala marihuanu a už stihla vyhlásit stav nouze, protože ji téměř všechnu vykoupili

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Zájem zákazníků předčil všechna očekávaní.

Stále více amerických států začíná legalizovat marihuanu a nejnovějším přírůstkem do rodiny se na začátku července stála Nevada. Legislativa, která byla schválena ještě minulý listopad, zlegalizovala prodej marihuany pro rekreační účely, avšak licenční a logistické problémy v průběhu prvního týdne způsobily nouzový stav. Problém spočívá v tom, že na prvních 18 měsíců udělil stát výhradní právo na distribuci marihuany do obchodů distributorům alkoholu, jenže i když sedm z nich podalo žádost o získání licence, státní úřady zatím neudělily licenci ani jednomu. Majitelé obchodů s licencí na prodej marihuany dopředu věděli, že problémy s distribucí budou v prvních týdnech pořádně komplikované, a tak si předem pořídili větší zásoby, avšak zájem zákazníků o legální marihuanu překročil všechna očekávání.

Celkem 47 licencovaných obchodů uskutečnilo za první týden od legalizace marihuany až 40 tisíc transakcí a asociace sdružující jejich majitele předpokládá, že tržby dosáhly až 3 miliony dolarů. Pokud se tedy situace nezlepší, o což se momentálně úředníci snaží i s podporou guvernéra, a distribuční společnosti nezískají potřebné licence, několik obchodů by kvůli nedostatku marihuany mohlo začít propouštět nové zaměstnance či dokonce úplně zkrachovat. Legalizace marihuany není jednoduchým procesem a Nevada mohla být připravena lépe, i když zákazníci samozřejmě zájmem překvapili, protože zatím nakupují dvojnásobně více, než se předpokládalo.

Doporučeno
Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) Leopoldov vypadá jako Osvětim, ve vězení je možné sehnat pervitin i steroidy. Michal seděl dva roky za marihuanu (Rozhovor) 25. července 2023 6:00


Domů
Sdílet
Diskuse