Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2017 22:43
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Hyundai postavil svůj první pekelný hot-hatch. Má dvoulitr, 275 koní a povedený design

TECH
Uložit Uložené

Korejský hatchback nevypadá opticky, ale ani papírově vůbec špatně.

Hyundai naplnil sliby a po několika upoutávkách představil svůj vůbec první hot-hatch. Pochopitelně, řeč je o zástupci nižší střední třídy, a tedy novém i30 N. Korejský pekelný hatchback tak vstupuje do nemilosrdných vod, kde s dodatkem N odkazuje na vývojové centrum značky Namyang a zároveň i okruh Nürburgring, kde byla novinka ve velkém testována. Jak uvádí samotná automobilka, model i30 N je údajně vyvíjen nově úplně od podlahy, což se má odrazit nejen na podvozku, ale i řízení a v konečném důsledku, velké věci se odehrály i pod kapotou. Podle předpokladů se do motorového prostoru nastěhoval 2litrový čtyřválec, přičemž na výběr budou hned dvě výkonnostní verze. Standardem bude výkon 184 kW / 250 koní a 353 N.m, v nabídce však bude i provedení Performance s výkonem 202 kW / 275 koní. V obou případech bude maximální rychlost na úrovni 250 km/h, zatímco akcelerace z 0-100 km/h potrvá modelu 6,4, respektive 6,1 sekundy.
 
O zpřevodování se stará výhradně 6stupňová manuální převodovka, zákulisní informace ale hovoří také o dvouspojkové převodovce, která by měla přijít později. Samozřejmě, poháněná jsou výhradně přední kola, přičemž v případě verze Performance dostanete nejen větší brzdy, 19" disky obuté do Pirelli P-Zero pneumatik, ale i elektronický samosvorný diferenciál. Hyundai následně informuje i o vyladěném výfukovém systému, jehož součástí bude klapka, těšit se tak máme na pronikavý zvuk. Exteriér zdobí mohutnější blatníky, součástí bodykitu je několik aerodynamických prvků, no a celkový design dotvářejí i efektní červené detaily. Co myslíte vy? Rozvíří Korejci vodu mezi hot-hatchi?

Zpět
Sdílet
Diskuse