Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2017 19:57
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Od pondělí se v Uruguayi stává marihuana plně legální. Gram bude stát kolem 30 korun

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Uruguay bude zcela první zemí na světě, která plně zlegalizuje požívání, výrobu i prodej marihuany.

Uruguay se v pondělí 17. července stane nejprogresivnějším státem na světě v oblasti marihuanové politiky. Každý obyvatel si bude moci zakoupit konopí v místních lékárnách, a to v pětigramových baleních, přičemž gram bude stát 1,3 amerického dolaru, čili necelých 30 korun. Stát si však dá dobrý pozor na to, odkud bude marihuana pocházet - prodávané rostliny se totiž budou pěstovat pouze na státem hlídaných polích. Rostlinu si však můžeš doma pěstovat i sám pro vlastní potřeby a dokonce je možné ji umístit i na státní farmu, kde o rostlinu bude dobře postaráno.

Od pondělí se v Uruguayi stává marihuana plně legální. Gram bude stát kolem 30 korun
Zdroj: pixabay.com

Každý kupec bude muset být registrován, tímto principem se má zamezit prodeji marihuany turistům nebo omezit lidem s trvalým bydlištěm mimo Uruguay. Lidé s trvalým bydlištěm v zemi budou mít množství marihuany, které si budou moci koupit, neomezené, zatímco lidé s trvalým pobytem mimo zemi si budou moci zakoupit pouze 40 gramů měsíčně. Mnoho lidí se však proti systému bouří a bojí se, že jim registrace naruší veřejný profil, což jim může ztížit například proces ucházení se o zaměstnání.

Domů
Sdílet
Diskuse