Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. července 2017 21:14
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Kieronovi je 14 let, nazývají ho Mini Monetem a vydělal už více než 2 miliony liber. Maluje od raného dětství a celou kariéru má před sebou

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladý malíř tvoří už dlouhá léta.

Mnozí z nás nevědí, čemu by se chtěli v životě věnovat ani po skončení vysoké školy. 14letý Kieron Williamson měl v hlavě o své budoucnosti jasno už v roce 2008, kdy na rodinné dovolené jako 5letý chlapec začal jen tak ze zábavy kreslit. Kreslení ho zaujalo natolik, že o rok později se již věnoval malbě a za pár měsíců nato měl na kontě první prodaný obraz. Za první obraz byl zájemce ochoten zaplatit slušných 14 tisíc liber (~417 000 Kč) a od té doby si díky svému talentu vydělal už hromadu peněz, protože hodnota jeho majetku v současnosti dosahuje přibližně 2 milionů liber (~60 milionů korun). Od začátku mu pomáhali jeho rodiče, kteří sice neměli velký zájem vstoupit do světa podnikání a starat se o velké finanční částky, ale nemohli nechat svého syna napospas sběratelům.


Díky výjimečné technice a stylu svých obrazů si mladý Kieron vysloužil přezdívku "Mini Monet", čímž ho lidé začali přirovnávat ke klasickým malířům z dob před několika staletími, ale jemu i díky pomoci od rodičů sláva nestoupla do hlavy. Zpočátku své obrazy maloval akvarelem, ale v poslední době se trochu rozhodl změnit styl, čehož se obával, protože nevěděl, jak na nové obrazy zareagují zájemci a sběratelé, kteří byli zvyklí na klasická díla. Doposud nejdražší obraz, který se z jeho kolekce prodal, stál zákazníka úctyhodných 55 tisíc liber a o své příjmy se tak brzy nebude muset obávat, protože v blízké budoucnosti proběhne i prodej dalších pěti obrazů za více než 100 tisíc liber.

I když má Kieron stále jen 14 let, po dovršení dospělosti přejde veškerý majetek do jeho rukou a rodiče se stáhnou z manažerských pozic, aby mu umožnili rozvíjet myšlenky vlastní cestou. Kieron sám o sobě tvrdí, že nikdy nemaloval kvůli penězům a nikdy se to ani nezmění, a tak každý rok organizuje ve městě Norfolk výstavu, kde přicházejí jeho díla obdivovat desítky fanoušků i zájemců a talentovaný malíř nejnověji dokonce získal vlastní dokumentární film s názvem Mini Monet Millionaire, o který se postarala britská televize BBC.








Domů
Sdílet
Diskuse