Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2017 11:57
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Harry Potter dostane ještě letos 2 nové knihy! Už v říjnu se fanoušci mohou těšit na detailnější pohled do jeho kouzelnického světa

KULTURA
Uložit Uložené

Nejznámější čaroděj je svým způsobem zpátky!

Světoznámý čaroděj Harry Potter teprve nedávno oslavil 20. výročí od vydání své první knihy a britské vydavatelství Bloomsbury se na jeho jubileum patřičně připravilo. Už tento říjen se na pulty knihkupectví dostanou hned dvě nové knihy o mladém čaroději. První dostane název Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition a čtenářům přiblíží předměty, které Harry pravidelně absolvoval během svého studia v Bradavicích.
 
Druhá kniha se zase bude jmenovat Harry Potter, a Journey Through a History of Magic a zabývat se bude zejména historií světa, ve kterém se celý čarodějův příběh odehrával. Čtenáři se v ní dostanou přímo do děje týkajícího se vzniku jednotlivých kouzel, ale i magických živočichů či samotných významných čarodějů. Knihy se do prodeje dostanou i v rámci toho, aby dělaly svým dosud vydaným knižním kolegům a kolegyním společnost na tematické výstavě v knihovně British Library. I když tedy nejde o žádné nové příběhy navazující na to, co se odehrálo v poslední knize, fanoušci Harryho Pottera určitě přivítají jakoukoliv další sondu do kouzelnického světa, na kterém jsme dlouhá léta vyrůstali.


Domů
Sdílet
Diskuse