Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2017 14:23
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Likvidace kožešinových farem v Česku se neposune. Senát schválil jejich úplné vymizení na leden 2019

ZAJÍMAVOSTI ČESKO ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Za rok a půl konečně zmizí z České republiky všechny kožešinové farmy.

Je to definitivní. V České republice zmizí za rok a půl – tedy k lednu 2019všechny kožešinové farmy. Senát České republiky schválil tento zákaz bez jakýchkoliv změn, i když se před zasedáním objevily různé pozměňovací návrhy, které by např. umožňovaly chovné období některým farmám prodloužit až do roku 2022, či navýšit kompenzaci farmám za jednoho odchovaného norka na 6 tisíc korun

Novela zákona na ochranu zvířat proti týrání zakáže chov a usmrcování zvířat výhradně nebo převážně“ za účelem získání kožešiny z nich. Vztahovat se má na lišky a norky, ne však na králíky a nutrie. Novelu podepsalo na 50 poslanců, kteří uvedli, že z etických důvodů již nechtějí podporovat velmi nehumánní podmínky na farmách, které ač splňují standardy, tak rozhodně neodpovídají přirozenému prostředí zvířat.

Likvidace kožešinových farem v Česku se neposune. Senát schválil jejich úplné vymizení na leden 2019
Zdroj: Wikimedia Commons/Oikeutta eläimille

Novela zákona teď čeká na prezidentův podpis. Ročně je na českých kožešinových farmách zabito na 20 tisíc lišek a norků. 

Domů
Sdílet
Diskuse