Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. srpna 2017 10:39
Čas čtení 0:00
Tomáš Blahuta

Největší trapasy při zpívání hymen. Nechybí ani Borat či jiné (ne)zdařilé perličky ze světa

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z poměrně nevinné události během několika sekund může vzniknout přímo mezinárodní skandál.

Hymna patří k nejdůležitějším symbolům jednotlivých států. Některé jsou dynamičtější a bojovější, jiné pomalejší a melodičtější. Potom rozpoznáváme ještě dva druhy - vydařenější a méně vydařené. Už dvakrát jsme vám ukázali seznamy nejkrásnějších hymen na světě, první část tadydruhá tadyPod články taktéž najdete i anketu, kde si můžete vybrat vašeho favorita. My se tentokrát na národní písně podíváme z trošku jiného úhlu. Můžete mít i tu nejpoutavější melodii na světě, nejlepší rým nebo cokoli jiného, ale když se zpěvákovi nevydaří den, klidně stvoří trapas na sto let dopředu. O podobné případy není v širokém světě nouze. Opět jsme prohledali YouTube, abychom našli to nejhorší, co se jen dalo. Ať se líbí.

Začneme dávkou zpoza Atlantiku, protože zpívání hymny je pro Američany něco výjimečného, při čemž se cítí mimořádně hrdě. Ještě lepší je, když při vrcholem písně proletí nad stadionem stíhačky, vyletí konfety, ohňostroje a všichni začnou ječet. A zpěvák/zpěvačka si z krátkého vystoupení udělá krátkou sebeprezentaci, jak dobře umí zvládnout i nejtěžší tóniny. Bohužel, ne vždy se daří:

Opravdu neznáme příběh za tímto, ale tohle je náš jednoznačný favorit:

Víte co, je toho tolik, že vám sem ještě přiložíme kompilaci. Jů-Es-Ej!

Když zapomenete na fakt, že po koberci se bůhvíjak bruslit nedá, a tak přenecháte zpěv divákům:

Zážitky by se mohli pochlubit i Němci. Jeden z nejčerstvějších přešlapů nastal během tenisu, kdy jim v USA zazpívali... no... hymnu Třetí říše. Hráčky i fanoušci se však nezbláznili a odrecitovali současnou verzi:

Renomé v této oblasti mají i Egypťané, ale nejen oni. Kdejaké skvosty se povedly zhotovit i Aramejcům a jim podobným. A řádně. Posuďte sami:

Když zapomenete slova a vymyslíte úplně něco nového. I vy si raději zakrýváte oči? Nám bylo těžko i za zpěvačku:

Můžete být sportovci jací jen chcete, ale dar hlasu nemá každý. V tomto případě selhala technika, a proto se kluci pokusili hymnu zazpívat sami. Měli se na to raději asi vykašlat, protože hůře zazpívanou ruskou hymnu jste ještě asi neslyšeli:

Ach Karle, proč. Když mikrofon odhalí, co nemá. Pěvecký talent kolem dané osůbky nikdy neprošel a do smrti asi ani neprojde:

Lehké jsme to neměli ani v Tádžikistánu:

O filmu Borat jste už určitě něco slyšeli. Snímek udělal Kazachstánu asi největší reklamu v dějinách země, i když ne příliš pěknou. V samotném filmu zazněla i vymyšlena hymna s anglickým textem. Bohužel, Kuvajťané si s ní příliš hlavu nelámali a pustili ji rovnou sportovkyni během soutěže. Vše naštěstí vzala, řekněme sportovně, ale skandálu se nevyhnuli:

Legenda z fotbalového zápasu Slovenska proti Maltě obletěla svět, protože zazněl kousíček písně od Linkin Parku:

Na něco jsme zapomněli? Asi ano, je toho hodně, tak doplňte.

Domů
Sdílet
Diskuse