Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. července 2017 17:18
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Strážníci v Brně zveřejňují jeden dobrý skutek denně. Lidé už vrátili 23 tisíc, notebook nebo zachránili zraněná zvířata či plačící ženu

ZAJÍMAVOSTI BRNO ČESKO
Uložit Uložené

Víra v lidstvo obnovena.

Hlídky městské policie v Brně se při své práci nesetkávají jenom s nelegální činností a špatnými lidmi. Řeší i dobré skutky, které jim nahlásí poctiví spoluobčané. Od 6. července tohoto roku, tedy od 110. výročí narození Jaroslava Foglara, začali po jeho vzoru z knihy Modrý život na svých webových stránkách zveřejňovat jeden dobrý skutek denně.  A že jich mají opravdu dostatek, dokazují i modře zabarvená políčka, která každodenně vyplňují jednotlivými příběhy.

Mezi tyto dobré skutky patří například nalezení tašky s 23 tisíci korun. Muž, který hlídal hypermarket po zavírací době, nalezl v jednom z nákupních košíků osamocenou tašku. „Přivolal proto strážníky, kteří v tašce našli nejen holandsko-český slovník, platební kartu, občanský i řidičský průkaz, ale také více než 23 tisíc korun, z toho přibližně třetina částky byla v eurech. Celý nález se tak prostřednictvím cizinecké policie mohl brzy vrátit k holandskému majiteli,“ píše se na webu Městské policie Brno.

Strážníci v Brně zveřejňují jeden dobrý skutek denně. Lidé už vrátili 23 tisíc, notebook nebo zachránili zraněná zvířata či plačící ženu
Zdroj: Wikimedia Commons/Pavel Ševela

Mezi další příběhy s dobrým koncem patří i nalezené hodinky, jež byly vráceny původnímu majiteli, zraněná toulavá kočka odvezená k veterináři nebo např. nalezená dámská kabelka, jejíž obsah v podobě telefonu, hotovosti a dokladů byl majitelce také navrácen.

Doporučeno
REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard REPORTÁŽ: Obědval jsem v „nejhorší restauraci v Brně“ podle turistů. Zjistil jsem, že mám asi nízký standard 26. března 2024 11:00

O premiérový zápis do kroniky dobrých skutků se postarala teprve tříletá holčička, když babičku upozornila na rezavou veverku, která se marně snaží najít cestu ven z brněnského autoservisu. Bály se o její přežití a tak zavolaly strážníky, kteří zjistili telefon na zaměstnance servisu, jenž i ve státní svátek přijel a nezraněná veverka se tak mohla vrátit na svobodu.

Víra v lidstvo je hned obnovena. Podobné malé dobré skutky tvoří lepší společnost a my strážníkům přejeme, aby jimi brzy zaplnili celý kalendář.

Domů
Sdílet
Diskuse