Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2017 12:26
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Bentley odhaluje další luxusní počin. Pod taktovkou divize Mulliner vznikla silniční jachta

TECH
Uložit Uložené

Specialitka vznikne v limitovaném počtu kusů.

Ze strany nejluxusnějších automobilek jsme nejednou svědky všelijakých limitovaných či v různém druhu výjimečných sérií, které mají přispět k ještě větší exkluzivitě. Samotnou kapitolou by mohla být automobilka Bentley, nakolik je britská aristokratická značka na takové specialitky expertem. Při této příležitosti by bylo dobré zmínit zejména divizi Mulliner, která je jakousi dvorní podznačkou sloužící pro úpravy exteriéru a interiéru. Původně šlo o zvláštní karosářskou společnost spolupracující s Bentley a automobilkou Rolls-Royce, nyní se však zaměřuje pouze na patřičné vyšperkování sériových modelů.

Důkazem je nejnovější počin pod celým názvem Bentley Continental GT Convertible Galene Edition by Mulliner, což naznačuje hned několik skutečností. Základem je otevřená verze tradičního GT, divize Mulliner však v rámci individualizačního programu spojila síly s firmou Princess Yachts. Jak již říká samotný název, jde o výrobce jachet, no a právě ty se staly inspirací u zrodu nové limitované edice Bentley.

Model s dodatkem Galene Edition má svým designem a příslušnými prvky připomínat právě luxusní jachty, o čemž svědčí hned několik specifik. Jako první je to jedinečný bílý lak Glacier White, kterému sekundují zajímavé modré detaily v odstínu Sequin Blue a mnoho-paprskové 21" disky v lesklém provedení. Pokud jde o interiér, většina jeho součásti je výsledkem ruční výroby, v tomto případě dominuje světlá kůže a čalounění, přičemž na přání je před spolujezdcem zobrazena jachta, pod kterou se podepsal španělský umělec Jaume Vilardell. Motorový prostor následně okupuje známý, dvakrát přeplňovaný osmiválec s výkonem 373 kW/507 koní a točivým momentem 660 Nm. 4litrový agregát umožňuje akceleraci z 0 na 100 km/h za 5 sekund, přičemž maximální rychlost je 301 km/h. Galene Edition by Mulliner vznikne jen v počtu 30 kusů, cenové relace však neznáme.

Zpět
Sdílet
Diskuse