Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. července 2017 14:48
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Díky vtipné aplikaci se můžete vykoupit ze hříchu. Peníze jdou na charitu – za každý svůj špatný skutek uděláte jeden dobrý

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Herec Jiří Mádl přišel s nápadem, jak své hříchy proměnit v dobročinnost.

„Hříchy, které se staly, už nikdo nevrátí. Buď budou dál zatěžkávat vaše bedra, nebo jen tak nepříjemně viset ve vzduchu, anebo je můžete zábavnou formou přiznat sobě i Zpovědnici a proměnit je v dobro. A to poslat těm, kteří ho potřebují.“ Tak zní prohlášení autorů online aplikace na vykoupení z hříchů. Jmenuje se Zpovědnice a jejím prostřednictvím se můžete nejen oprostit od těžkostí vašich nehezkých skutků, které vás tíží, ale hlavně přispět na charitu

A všechno se zdá být velmi jednoduché. Jednotlivé hříchy jsou vtipně rozděleny do několika kategorií – sex, alkohol, lež, za volantem, zhýralost, drogy, obžerství a jiné hříchy. Pak si jen stačí zvolit přezdívku, požadovaný hřích a místo, kterému chce své peníze poslat. Zde je na výběr řada organizací, které pomoc uvítají, v kategoriích senioři, děti, zvířata a ostatní. Aplikace vám za daný hřích nabídne určitou sazbu, kterou můžete jednoduše zvýšit nebo snížit.

Za tímto projektem stojí mimo jiné také herec Jiří Mádl. Aplikace byla spuštěna letos v červnu a od té doby se díky ní pomohlo vybrat téměř 11 tisíc korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse